2017-01-21 15:26

DEZVALUIRI


Parchetul General audiază toţi medicii implicaţi în cazul morţii parlamentarei macedonene. Mama deputatei Liana Dumitrescu acuză Spitalul Elias de complot

 |  19:29
Parchetul General audiază toţi medicii implicaţi în cazul morţii parlamentarei macedonene. Mama deputatei Liana Dumitrescu acuză Spitalul Elias de complot

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi vor cita în această săptămână, în cazul morţii deputatei Liana Dumitrescu, pe medicii de la Spitalul Elias, acolo unde aceasta a fost tratată şi unde a încetat din viaţă, dar şi alte cadre medicale implicate. LaInstitutul de Medicină Lagală Mina Minovici seefectuează raportul complet de expertiză, document care va stabili dacă existăculpă medicală.

Procurorii Secţiei deUrmărire Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetului General au fostsesizaţi printr-o plângere depusă chiar de mama deputatei, ConstantinaDumitrescu, pe 25 ianuarie 2011, înainte cu două zile ca fiica ei să moară.Surse judiciare ne-au declarat că în cursul acestei săptămâni vor fi citaţitoţi medicii de la Spitalul Elias care au colaborat la cazul Lianei Dumitrescu, dar şi alţidoctori, profesori universitari, solicitaţi să diagnosticheze starea deputateişi să ofere soluţii. Vor fi chemaţi să dea declaraţii doctorul neurolog SimonaPetrescu, medicul de caz, de la Spitalul Elias, prof dr. Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii Neurologie de la Spitalul de Urgenţă Bucureşti,şi prof dr. Constantin Popa, şeful Institutului de BoliNeurologice.

Femeia i-a reclamat pemedicii de la Spitalul Elias că au administrat un tratament ce a avut carezultat intrarea fiicei sale în comă profundă. Acum îi acuză că au ucis-o maiîntâi prin aplicarea unui tratament care ar fi avut ca rezultat moarteacerebrală şi mai apoi pentru că s-au opus transferării către o clinică din străinătate.

Controversele decesului - corespondenţa cu medicii străini

Constantina Dumitrescususţine că fiica ei putea fi salvată. Ea îi bănuieşte pe medicii de la Elias de complot pentru a-şi justifica refuzul transferului la clinici din Europasau SUA.

Medicii de la Elias ausolicitat pe mail omologilor profesori de la mai multe clinici din Franţa şiGermania să se pronunţe dacă pacienta este transportabilă, răspunsul fiind negativ. La rândul său, mamadeputatei a solicitat unei clinici din SUA să sepronunţe. Medicii americani au răspuns că pacienta poate fi adusă la tratament de urgenţă. Refuzul medicilor de la Eliasînsă a oprit orice intervenţie.

Constantina Dumitrescu seîntreabă cum este posibil ca medicii de la Elias să fi obţinut un răspunsnegativ instantaneu, de vreme ce ea a primit răspunsul de la clinica americanăîn câteva ore. În apărarea lor, medicii invocă faptul că ei s-au adresat colegial specialiştilor străini, înconsecinţă răspunsul a fost obţinutrapid.

Culpa medicală, stabilită numai prin expertiza medico-legală

La Institutul de Medicină Legală Mina Minovici se desfăşoară o expertiză, solicitată prin ordonanaţă de procurorii instanţeisupreme. Conf. dr. Cristian Curca va stabili, după ce va analiza rezultateletuturor testelor, realizate în laboratoare din ţară şi străinătate, dacă Liana Dumitrescu a murit ca urmare a uneiculpe medicale.

Diagnosticul SpitaluluiElias este de trombofilie, boală ce a provocat tromboza sinusurilor cerebrale. La necropsie, legiştii au descoperitcreierul invadat de sânge. Au stabilit că a fost afectat ireversibil trunchiulcerebral, ceea ce a provocat cedarea organelor interne,inclusiv a inimii prin producerea unui stop cardio-respirator. Raportul complet de expertiză medico-legală va indica dacă manevrele şi tratamentelemedicale, inclusiv operaţia de drenare a sângelui din cutia craniană la care afost supusă Liana Dumitrescu, le sunt imputabile medicilor.

Liana Dumitrescu urma să fie numită secretarul Camerei Deputaţilor

Deputata LianaDumitrescu era de profesie notar şireprezenta în Parlamentul României etnia macedoneană. Ea a împlinit pe 20ianuarie 38 de ani, fiind la al doilea mandat de parlamentar. A fost membră în 7comisii parlamentare - Comisia juridică, dedisciplină şi imunităţi, Comisia pentru tehnologia informaţiei şicomunicaţiilor (din mai 2009), Subcomisiapentru Spaţiu, Comisia pentru regulament, Comisia permanentă a CamereiDeputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor,organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şiSenatului, Comisia specială comună pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă, a Codului penal, a Codului de procedura penală, a Coduluicivil şi a Codului de procedură civilă (până în iunie 2009), şi Subcomisia de Codcivil şi Cod de procedura civilă (până în iunie 2009). Mama ei susţine că dinluna februarie trebuia să fie numită secretarul CamereiDeputaţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image