2019-02-22 06:48


Patroni de presă, puși sub CONTROL JUDICIAR. Legături DUBIOASE cu oameni cheie din politică

 |  19:21
Patroni de presă, puși sub CONTROL JUDICIAR. Legături DUBIOASE cu oameni cheie din politică

Doi afaceriști bucureșteni, patronii Best Print Services au fost puși sub control judiciar într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 14 milioane de lei. Jurnaliștii de la Psnews dezvăluie legăturile dintre aceștia și fostul premier Adrian Năstase, precum și dintre ei și unul dintre actualii miniștri ai lui Mihai Tudose.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCAP) și polițiștii de la IPJ Prahova făcuseră percheziții la doi bucureșteni, de 48 și 49 de ani, patroni ai unei tipografii, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani prin emiterea – timp de 5 ani – a unor facturi fictive în legătură cu servicii de prelucrare și ambalare de cărți, a relatat Pro TV.

Iată ce spune comunicatul IPJ Prahova de miercuri:

„La această oră, polițiștii din Prahova efectuează 4 percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Mai multe persoane vor fi aduse la sediul poliției pentru audieri.

La data de 12 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 4 percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județul Ilfov.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

În baza facturilor fictive de achiziții emise de firme, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit,  bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 13.818.177 lei.

Ulterior, prin intermediul societăților, au fost spălate diverse sume de bani prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.

Mai multe persoane vor fi aduse la sediul poliției pentru audieri.

Totodată, activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești”.

Vineri, redacția PSnews.ro a aflat că este vorba despre Ionuț Florian Florescu și Mihai Florescu, administratorii SC Best Print Services SRL din București (Sectorul 6), informație pentru care am obținut confirmarea de la Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova.

Firma (înființată în ianuarie 1997) a încheiat anul 2016 cu un profit net de aproximativ 2,42 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 37,63 de milioane de lei, având 190 de angajați.

Redacția PSnews.ro a solicitat vineri dimineață un punct de vedere din partea tipografiei vizate de percheziții. Până la momentul publicării acestui articol, nu s-a obținut nicio reacție.

Legătura cu ministrul Culturii și posibilele controale abuzive

Numele lui Ionuț și Mihai Florescu nu au apărut până acum în presă în legătură cu vreun scandal. Singurele mențiuni ale acestora sunt unele neutre sau pozitive – de cele mai multe ori, declarații privind evoluția domeniului tipografic. În schimb, o căutare mai amănunțită după numele companiei ne-a dus către prezentarea făcută de către ziarul Adevărul în luna aprilie a CV-ului celui care ocupă acum funcția de ministru al Culturii – l-am numit pe senatorul PSD de Buzău Lucian Romașcanu. Astfel, parlamentarul a fost managing director la Best Print Services între 2004 și 2006.

Contactat vineri de PSnews.ro, ministrul Culturii a precizat că, în afara titulaturii de „managing director”, nu a avut alte legături cu societatea amintită.

„N-am fost acționar, n-am avut niciun fel de problemă. Am fost consultant de management în perioada menționată de dumneavoastră. Îl cunosc pe Ionuț Florescu (deoarece cu el am încheiat acordul de colaborare), dar repet: este o relație care s-a închis acum 10 ani. (Am ținut legătura – n.r.) doar amical și o dată la doi ani: telefoane de Sfântul Ion – atâta tot”, a declarat Lucian Romașcanu pentru PSnews.ro.

Tot 2006 a fost anul în care numele aceleiași tipografii Best Print Services a apărut într-un articol al ziarului Ziua ca figurând printre numeroasele ținte ale unor presupuse controale abuzive din partea Oficiul Naţional De Prevenire Şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Publicația preciza că majoritatea tranzacțiilor cercetate de către ONPCSB se derulaseră între 2003 și 2004, în ultima parte a guvernării Adrian Năstase.

Tipografia, Adrian Năstase și Trofeul Calității

Ionuț Florian Florescu apare ca martor în controversatul dosar „Trofeul Calității în Construcții”, în care fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat definitiv în iunie 2012 la 2 ani de închisoare cu executare pentru folosirea influenței politice (aceeași pedeapsă fiind pronunțată și la fond). Despre această speță și mai ales despre corectitudinea sentinței primite de către ex-premier au curs fluvii de cerneală, așa că nu vom zăbovi asupra ei. Vă arătăm doar că numele patronului de la Best Print Services apare în motivarea condamnării în primă instanță (publicată de Luju.ro – a se vedea pagina 74 a documentului PDF), în contextul în care compania lui Florescu (conform declarației acestuia) tipărise 1 milion de broșuri și 800 de mii de pliante pentru campania prezidențială a lui Năstase, în urma unei înțelegeri cu SC Eurografica SRL, această din urmă firmă urmând să plătească peste 2,23 de miliarde de lei vechi.

Redăm mai jos pasajul din motivare care îl vizează pe Ionuț Florescu:

1.14. în relaţia comercială cu S.C.Best Print Services S.R.L Bucureşti (suma de 2.232.379.488 ROL)

Deşi între S.C.Eurografica S.R.L. şi S.C.Best Print Services S.R.L. nu s-a încheiat un contract, în perioada 28.10.2004 – 19.11.2004 între acestea s-a derulat o relaţie comercială, concretizată în realizarea de către cea din urmă societate, la solicitarea celei dintâi, a 1.000.000 de broşuri şi 800.000 de pliante cu imaginea inculpatului Năstase şi inscripţionate „ADRIAN NĂSTASE PREŞEDINTE”.

Au fost emise 4 facturi fiscale nr.4306653 din 28.10.2004, nr.4306739 din 3.11.2004, 4306914 din 15.11.2004 şi 6367447 din 19.11.2004, în valoare totală de 2.232.379.488 ROL, care au fost încasate de beneficiar cu 4 bilete la ordin (…).

În facturi nu este precizat caracterul electoral al bunurilor tipărite, ci doar denumirea lor generică (pliante, broşuri), cu trimitere la un număr de comandă.

Existenţa acestei relaţii comerciale, precum şi conţinutul ei rezultă din declaraţiile martorilor Florescu Ionuţ Florian (administrator la S.C.Best Print Services S.R.L) şi Ştefănescu Costel (tehnolog la S.C.Eurografica S.R.L şi fost salariat la S.C.Best Print Services S.R.L). 1.15. în relaţia comercială cu S.C.Art Group Int S.R.L Bucureşti (suma de 1.062.194.000 ROL).

Deşi între S.C.Eurografica S.R.L. şi S.C.Art Group Int S.R.L. nu s-a încheiat un contract, în luna noiembrie 2004 între acestea s-a derulat o relaţie comercială, concretizată în realizarea de către cea din urmă societate, la solicitarea celei dintâi, a 100.000 de bucăţi coli tipărite format 70 x 100, fiecare conţinând câte două afişe electorale cu imaginea inculpatului Năstase şi inscripţionate „ADRIAN NĂSTASE PREŞEDINTE”.

Factura fiscală nr.1063019 din 18.11.2004, emisă pentru aceste produse, în valoare totală de 1.062.194.000 ROL, a fost achitată integral de S.C.Eurografica S.R.L. cu ordinul de plată nr.1875 din 18.11.2004 şi fila CEC din 6.12.2004”.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: patroni de presa, best print services, control judiciar, mihai tudose
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMÂNIA....
14 Iul 2017

O ȚARĂ DE KK-T, CARE MOARE ÎNCET ȘI SIGUR.... CEI MAI VINOVAȚI....DE LA MILIȚIENI, PROCURORI, JUDECĂTORI, PNA SAU DNA...CARE NU ȘI-AU FĂCUT TREABA, ÎN CIUDA SALARIILOR MARI! CINE DRACU A MAI POMENIT SĂ ȚII ÎN STRUCTURI ADMINISTRATIVE PENALI? ȘI, CINE A MAI POMENIT SĂ FIE LĂSAȚI SĂ DEA LEGI CARE SĂ-I SPELE DE PĂCATE?
@ROMANIA
14 Iul 2017

Cine a mai vazut sa fii condamnat pentru ca aplauzi Cine a mai vazut ca o plagiatoare cu exsotul hot si mafiot pe care ea il acopera sau cu un frate penal la transgaz sau cu o altajigodie la RCS RDS TOT MAFIOT DE AL EI si penal cine amai vazut si in ce tara ca o asemenea individa care a atentat la democratia din Romania saimparta ea dreptatea Soros lucreaza nu sta si vom ajunge sa fim condusi de asemenea ticalosi mereu pana crapamosul daca vom fi prosti si vom tolera asaceva Oameni buni si de bine trebue sa facem ceva !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...