2019-04-22 15:21


Patru persoane sunt SUSPECTATE că ar fi accesat ILEGAL sistemul de SEMAFORIZARE de la o trecere de pietoni din CAPITALĂ, modificând diagramele

 |  10:58
Patru persoane sunt SUSPECTATE că ar fi accesat ILEGAL sistemul de SEMAFORIZARE de la o trecere de pietoni din CAPITALĂ, modificând diagramele

Patru persoane sunt suspectate că ar fi accesat ilegal sistemul de semaforizare de la o trecere de pietoni din Bucureşti. Suspecţii ar fi modificat diagramele, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, care a explicat că opt persoane ştiau cum să acceseze caseta semaforului, patru dintre acestea fiind angajaţi ai Companiei Municipale de Management al Traficului, asupra cărora însă nu planează nicio bănuială. Poliţia a anunţat că face cercetări în acest caz, fiind sprijinită de specialişti ai Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti

Viceprimarul Capitalei a menţionat că persoana care a introdus alte diagrame este persoană care a lucrat la acest sistem. De asemenea, Bădulescu a precizat că este vorba despre o intervenţie mecanică de pe spaţiul public, fiind necesar un anumit tip de cheie pentru extragerea capacului casetei semaforului. El a refuzat să de detalii suplimentare, argumentând că este o anchetă în curs a cărei derulare ar putea fi pericilitată.

Ce spune Poliţia Capitalei 

Poliţia Capitalei a transmis că sâmbătă seară, la sediul Secţiei 12 Poliţie, un reprezentant al  Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti a sesizat că s-ar fi  intervenit la semaforizarea de pe  Bulevardul Nicolae Grigorescu - Policlinica Titan, sector 3, fiind modicat programul de semaforizare.

"Ca prime măsuri, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Brigăzii Rutiere şi de siguranţă publică, pentru a asigura fluenţa traficului, precum şi pentru efectuarea unor investigaţii şi aplicarea măsurilor din competenţă. Pe parcursul zilei de astăzi se vor desfăşura mai multe activităţi, în care vor fi implicaţi şi specialişti ai Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti. Au fost solicitate date necesare în conturarea situaţiei de fapt, urmând a se stabili şi situaţia de drept", precizează poliţiştii bucureşteni.

 Comunicatul Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A

Primăria Capitalei a reclamat sâmbătă accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală, care ar fi putut avea consecinţe deosebit de grave in privinţa circulaţiei automobilelor şi a siguranţei cetăţenilor. Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus o plângere penală după ce timp de două zile, în 28 şi 29 decembrie, au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.

"Mai exact, s-a constatat ca au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)", precizează compania, adăugând că, "dacă echipele de intervenţie ale Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. nu interveneau cu promptitudine exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave (de exemplu, semafoarele puteau afişa culoarea verde din toate direcţiile)".

După prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din faţa Policlinicii Titan, din data de 28 decembrie, situaţia a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. În 29 decembrie, a avut loc însă o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

"Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere şi în aceste momente se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente", anunţa Compania Municipală Management Trafic Bucureşti S.A, atrăgând atenţia că  asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor.

"Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constata că a fost vorba despre acte de sabotaj, ţintele fiind Primăria Capitalei si companiile municipale, nicio miză nu poate justifica discreditarea unor instituţii cu preţul unor vieti omenesti", au precizat reprezentanţii companiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-30

TAGURI: persoane susepctate, ilegal, semafoare, capitala, acces
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
01 Ian 2019

Trebue sa fie cretinoizii de la rezist Ei urlau fara niciun rost la usa primariei urland la adresa doamnei Firea saptamani si luni zi de zi cu ochii iesiti din orbite Nu stiu ce doreau Droguri oare?Este un act de dementa adresat cetatenilor capitalei Un act antisocial al unor drogati
ABRANBURICA
03 Ian 2019

UNDA VERDE CIND SE FACE ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG