2019-03-19 04:05


Pe lângă mâncare şi cazare gratis, deţinuţii au şi telefoane mobile

 |  19:55

O razie efectuată vineri dimineaţă întoate penitenciarele din România a scos la iveală faptul că deţinuţii dispun detelefoane mobile, fabrică clandestin alcool din fructe şi, dacă mai au timp maitrag şi pe nas. Cel puţin asta rezultă în urma raziei când au fost confiscate sutede telefoane mobile, cartele SIM, cuţite şi arme improvizate, precum şi peste osută de kilograme de fructe fermentate pentru producerea de alcool.

Exerciţiul de alarmare în sistemulpenitenciar avut loc vineri, între orele 5.30 şi 10.00, în urma unei dispoziţiia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, IoanBăla, având în vedere faptul că în ultima perioadă "s-a constatat ocreştere a numărului evenimentelor negative (evadare şi tentativă de evadare,fugă de sub escortă a unui minor sancţionat cu măsura internării într-un centrude reeducare, părăsiri ale punctelor de lucru şi o răzvrătire)", potrivitunui comunicat de presă al instituţiei.

O parte a exerciţiului a constat înpercheziţionarea deţinuţilor, la aceştia fiind găsite mai multe obiecte şibunuri interzise. Astfel, la percheziţii au fost găsite 191 de telefoanemobile, 96 de cartele SIM, 90 de încărcătoare, 15 acumulatori, 25 de alteaccesorii pentru telefoanele mobile, o punguţă ce conţinea o substanţăpulverulentă de culoare albă, 178 de cuţite şi arme improvizate şi 118,5kilograme de fructe fermentate în vederea producerii de alcool.

În ultimele două luni poliţiştii de laCombaterea Crimei Organizate au soluţionat două cazuri care au avut dreptorganizatori şi capi ai reţelelor persoane aflate în detenţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...