2017-01-17 02:53

DEZVALUIRI


Pedeapsă blândă în comparaţie cu monstruoasa crimă. Studenţii de la medicină Sergiu Florea şi Carmen Bejan au de stat 20 de ani după gratii

 |  20:21
Pedeapsă blândă în comparaţie cu monstruoasa crimă. Studenţii de la medicină Sergiu Florea şi Carmen Bejan au de stat 20 de ani după gratii
SergiuFlorea şi Carmen Bejan, cei care în urmă cu doi ani au ucis şi tranşat unbărbat, au fost condamnaţi definitiv la 20 de ani de închisoare. Sursejudiciare susţin că omorul comis de cei doi ar fi trebuit să le aducăînchisoare pe viaţă, având în vedere cruzimea de care au dat dovadă.

MagistraţiiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat, ieri, verdictul în cazul„Studenţilor de la Medicină”, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, care în anul 2009l-au ucis şi tranşat pe Trifu Schroth. Cei doi criminali vor sta în spatelegratiilor 20 de ani. Din această pedeapsă se scade timpul petrecut deja înspatele gratiilor, respectiv un an şi nouă luni.

Dinrechizitoriu reiese faptul că în 31 iulie 2009, în jurul orei 16.00, victima,Trifu Schroth, s-a deplasat la căminul Facultăţii de Medicină în scopul de aîntreţine raporturi sexuale contra cost cu Carmen Bejan. Procurorii spun cămobilul crimei l-a constituit refuzul fetei de a întreţine şi relaţii sexualeorale cu bărbatul.

Înurma discuţiilor contradictorii purtate de cele două părţi pe acest subiect,Carmen Bejan a luat un spray lacrimogen, pe care i l-a pulverizat bărbatului înfaţă. Ţipetele fetei au fost auzite de Florea, care aştepta pe culoar. Acesta aintrat în cameră şi s-a năpustit asupra bărbatului, lovindu-l cu pumnii şipicioarele, până când l-a lăsat inconştient. La îndemnul tânărului, CarmenBejan i-a împlântat de trei ori cuţitul în inimă lui Triffu Schroth. Mediciilegişti au stabilit, ulterior, că acestea au condus la decesul victimei.

Apoi,spune Sergiu Florea, Carmen i-ar fi băgat nişte pungi în gură pentru că gemea şile-a fost teamă să nu fie auzit. Fata însă a avut o altă variantă. Susţinea căbăiatul a fost cel care i-a pus bărbatului căluşul în gură. Cert este că amândoii-au legat mâinile şi picioarele cu bandă adezivă şi l-au băgat într-un dulap.Tinerii au pus apoi la cale un plan pentru a se debarasa de cadavru. Cei doi aurecunoscut că au avut amândoi ideea tranşării cadavrului. Tinerii au plecat laun supermarket de unde au cumpărat geamantanul şi sacii de plastic. S-au întorsîn cameră şi s-au apucat de treabă. Pentru că nu încăpea în valiză, au vrut să-ireteze şi capul. De altfel, l-au şi tăiat în zona gâtului pentru a îndoitrupul, dar în cele din urmă au renunţat. Sergiu Florea a fost cel care tăiat apoi singurpicioarele lui Trifu. Din iubire pentru Carmen, susţinea el.

Studenţiiau decis să scape de cadavru incendiind maşina în care aveau să-l înghesuie.Voiau să ducă autoturismul undeva în afara oraşului şi să-i dea foc. SergiuFlorea chiar a mers până la o benzinărie încercând să cumpere o sticlă de combustibil,dar angajaţii de acolo nu i-au dat. Apoi, noaptea, în jurul orei 4.00, au hotărâtsă care cadavrul făcut bucăţi la maşină. N-au reuşit însă să porneascaautoturismul. Fata s-a întors în cameră să şteargă urmele, iar Sergiu a aşteptat-oun timp, după care, speriat, a plecat să se plimbe în zonă. Când s-a întors a văzutcă fată nu mai este şi a decis să meargă la apartamentul din Calea Şagului pecare ea îl avea închiriat în Timişoara. La rândul ei, tânăra spune că, după cea şters urmele de sânge din cameră, a ieşit în faţa căminului şi, pentru că nul-a mai găsit pe Sergiu, a pornit-o pe străzi.

Tineriiau fost văzuţi însă de paznicul căminului în timp ce transportau cadavrul înportbagajul maşinii victimei. Alertată, poliţia a pornit pe urmele criminalilor.

Anchetatoriiau găsit în camera de cămin ghiulurile, ceasul, lanţul şi brăţara lui Trifu Schroth.Studenţii le spălaseră de sânge şi le puseseră în chiuvetă. Dar nu cu intenţiade a le fura.

Dupăcâteva ore de căutări, poliţiştii au reuşit să dea de urma tânărului, pe carel-au găsit într-o locuinţă din Calea Şagului. Când a auzit că oamenii legiisunt la uşă, Sergiu Florea a încercat să-şi pună capăt zilelor, tăindu-şivenele. A fost oprit însă la timp de oamenii legii, care l-au transportat la spital.A doua zi dimineaţă, după ce a umblat mai mult timp pe străzi neştiind ce săfacă, partenera sa, Carmen Bejan, s-a predat la poliţie.

TrifuSchroth, alias Trifu Cârpaci, făcea afaceri cu aur şi paşapoarte

TrifuSchroth, romul ucis şi tranşat de studenţii de la Medicină, avea afaceri cu auradus din Serbia şi a avut probleme cu poliţia şi în perioada comunistă când senumea Trifu Cârpaci, zis Cioca. Din casa bărbatului s-au confiscat peste zecekilograme de aur înainte de Revoluţie. În 1976, a fost suspect într-un caz detâlhărie cu un prejudiciu de 300.000 de lei, însă a reuşit să scape. Laînceputul anilor '90, bărbatul procura paşapoarte pentru romii care ieşeau dinţară ca să fure în ţările vestice, potrivit unui fost ofiţer de la PoliţiaEconomică.

TrifuCârpaci a divorţat, iar soţia a plecat în Austria. Aici, aceasta s-a căsătoritcu un anume Schroth, după care divorţează. Îşi păstrează noul nume şi serecăsătoreşte cu Trifu Cârpaci. El ia numele soţiei, şi devine, astfel, Trifu Schroth.

Înanul 2003, Trifu Cârpaci s-a declarat cetăţean apatrid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-21

Mai multe imagini:
Pedeapsă blândă în comparaţie cu monstruoasa crimă. Studenţii de la medicină Sergiu Florea şi Carmen Bejan au de stat 20 de ani după gratii
zoom
Pedeapsă blândă în comparaţie cu monstruoasa crimă. Studenţii de la medicină Sergiu Florea şi Carmen Bejan au de stat 20 de ani după gratii
zoom
Pedeapsă blândă în comparaţie cu monstruoasa crimă. Studenţii de la medicină Sergiu Florea şi Carmen Bejan au de stat 20 de ani după gratii
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image