2017-01-17 09:15

DEZVALUIRI


Pedeliştii confirmă: Eugeniu Petrescu este membru PDL

 |  17:21
Pedeliştii confirmă: Eugeniu Petrescu este membru PDL

Eugeniu Petrescu, omul din umbră şi totodată sponsorul PDL, iese la lumină.Mai mulţi membri ai principalului partid de guvernământ confirmă că îl cunoscpe Eugeniu Petrescu, omul despre care presa scrie că ar fi influentul personaj careface şi desface ploile în vămi.

Primul pedelist care afirmă că îl cunoaşte este chiarCristian Petrescu, deputat PDL de Bucureşti. „Nu, nu sunt rudă cu dumnealui.Dar îl cunosc, mă tot întâlnesc cu el. E un bătrân pe la 60 de ani, slăbuţ, maimult nu aş şti ce să vă descriu. Nu ştiu la ce sector este”, ne declarăCristian Petrescu despre Eugeniu Petrescu. Rugat de noi să ne spună unde anumese „tot întâlnesc” cei doi, deputatul de Bucureşti evită să spună. „Pe laîntruniri de partid cu mai mulţi membri”, afirmă el.

Un alt membru PDL ne-a declarat, sub protecţiaanonimatului, că, într-adevăr, Eugeniu Petrescu face parte din PDL de multăvreme. „Acum, ca să înţelegeţi informaţia corect. Există acest EugeniuPetrescu, însă cum a ajuns el să fie prezentat ca om din umbră, influent, carearanjează treburile eu nu pot să-mi explic. Pentru că, dacă îl vezi, nu dai doibani pe el. E un bătrân, nu ştiu exact cât de bătrân, dar zici că arată de 80de ani. Şi din câte am auzit, a şi suferit un infarct de curând. Îl cunosc demultă vreme, dar să vă spun la ce organizaţie este, nu ştiu”, ne-a mai declaratpedelistul.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul deafaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui EugeniuPetrescu, acesta dându-i, la rândul său, o mică parte din sumă lui RaduMărginean, şeful vămilor, o altă parte având destinaţie politică. „PetrescuEugeniu este un om în vârstă, omul din umbră, o persoană cu o influenţă foartemare în PDL, care nu a ieşit în public, este aproape un necunoscut pentru ceidin afară, dar are o influenţă foarte mare. El dă ordine inclusivunor oameni importanţi. El este cel care dă undă verde şi pentru alte funcţii,nu doar în vămi”, susţin sursele citate de Mediafax, care au precizat că acestaa împărţit banii daţi de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numită în funcţie.

ProcuroriiDNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţainstanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fostluată „în numele şi pentru un partid politic şi unşef de instituţie”, afirmă sursele judiciare.

Sponsor pentru PDL

EugeniuPetrescu a fost sponsor al PDL în campaniile electorale din anul 2004 şi 2006,conform Mediafax. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Asociaţiei ProDemocraţia, Petrescu Eugeniu a donat, în anul 2004, Partidului Democrat298.000.000 de lei. De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privindcuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelorpolitice în anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţareaactivităţii formaţiunilor politice şi a campaniilor electorale, publicat înMonitorul Oficial în martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cuchitanţa nr. 495 din 21.09.2006.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-11

Mai multe imagini:
Pedeliştii confirmă: Eugeniu Petrescu este membru PDL
zoom
Pedeliştii confirmă: Eugeniu Petrescu este membru PDL
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

RIZEA
10 Feb 2011

Eugen Petrescu este membr u la PD Sector 5.

Adauga un comentariu

Random image