2018-12-11 20:13


Percheziţii cu mascaţi, la Opera Naţională

 |  21:01
Percheziţii cu mascaţi, la Opera Naţională

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) au făcut, marţi, percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti (ONB), în cadrul unei anchete care l-ar viza, potrivit unor surse judiciare, şi pe directorul instituţiei, Răzvan Ioan Dincă, pentru fraude în achiziţii publice. Totodată, procurorii au făcut percheziţii şi la locuinţele mai multor funcţionari ai ONB.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, marţi, de ONB nici un angajat nu a fost reţinut şi nici chemat la audieri, în urma percheziţiilor. „Astăzi, 12 mai 2015, Poliţia Sectorului 1 Bucureşti a efectuat o percheziţie la sediul instituţiei noastre, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În urma percheziţiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, nici un angajat al Operei Naţionale Bucureşti nu a fost reţinut şi nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri”, se arată în comunicatul ONB. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese. procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1. Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 1 Bucureşti. Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar ar fi vizat şi directorul general al Operei Naţionale, Răzvan Ioan Dincă, el fiind dus pentru audieri la Poliţia Sector 1. Sursele citate au adăugat că anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie.

„Precedentul” Turcu

ONB a mai fost subiectul unui scandal în urmă cu zece ani, când presa a relatat că firma fostului acţionar al FC Dinamo Vasile Turcu ar fi încheiat, în anul 2001, cu Opera Naţională un contract de reparaţii curente, în sumă de 509,34 de milioane lei pentru care Ministerul Culturii ar fi plătit de fapt 146,42 miliarde de lei. În urma acestei afaceri, şeful Operei Române, Ludovic Spiess, a fost demis, artistul decedând între timp. Potrivit unor surse judiciare, Romconstruct Holding Grup SA se obliga să execute la Opera Naţională din Bucureşti o serie de lucrări de reparaţii curente, respectiv zugrăveli, mochetare, schimbare obiecte sanitare din cabinele artiştilor, a oglinzilor, repararea mobilierului şi a tâmplăriei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme directorul general al Operei. Contractul a fost făcut cu încredinţare directă, mulţumită valorii, astfel că nu a fost necesară organizarea unei licitaţii. Ulterior, contractul a fost prelungit prin 16 acte adiţionale, astfel că, în final, reparaţiile au costat peste 146 de miliarde de lei vechi.

Cine este Răzvan Ioan Dincă

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006 el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”. A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: opera, nationala, onb, opereta, dinca, procurori, mascati, perchezitii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOTI PESTE TOT ?
12 Mai 2015

Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro…care ar reprezenta doar "parandaratul" ? Insa, prejudiciul real, spun carcotasii, se ridica la aproximativ 160 milioane de euro? “Comana Ctin(alaturi de Iorgu Ganea, in arest preventiv) era, in afara de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov( dar si la alte multe firme) societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare. Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase. De necrezut la Transporturi , directori plătiţi de stat, garantaţi de privaţi. Pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans. Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private. Prin această manevră, regionalele CFR Călători Braşov şi Bucureşti sunt extrem de afectate de introducerea acestor trenuri private, întrucât practică un tarif mai mic ca urmare a subvenţiei, şi astfel, zilnic, compania de stat este păgubită din greu. De exemplu, un bilet pe distanţa Bucureşti- Ploieşti, costă 7,5 lei, numai că Regiotrans Braşov beneficiază de o subvenţie mult mai mare decât CFR Călători” Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, car
Random imageUltimele stiri


loading...