2019-01-24 10:47


UPDATE. Directorul OSIM, cercetat de poliţie

 |  09:15
UPDATE. Directorul OSIM, cercetat de poliţie

UPDATE, ora 12.31: Directorul OSIM şi şefa de la Departamentul de resurse umane sunt cercetaţi, după ce un angajat al instituţiei şi-a falsificat documentele de studii pentru obţine un post mai bun, dar şi pentru a putea să lucreze la un for european, OHIM, echivalentul OSIM în UE, susţin surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, în martie 2009, un angajat al OSIM a dus la Departamentul de resurse umane o adeverinţă din care reieşea că este licenţiat, drept pentru care acesta a obţinut un post mai bine plătit.

Ulterior, în anul 2012, angajatul respectiv a fost detaşat la OHIM, organism european similar OSIM. Totodată, reprezentanţii OHIM i-au cerut acestuia o diplomă de licenţă, iar angajatul respectiv le-ar fi dat un document fals, spun anchetatorii.

În acest fel, susţin anchetatorii, bărbatul a produs un prejudiciu de 25.000 de euro, reprezentând salariile încasate de la OSIM în perioada 2009-2012, precum şi de 17.000 de euro, salariile primite în perioada în care a fost detaşat la OHIM.

În luna ianuarie a acestui an, angajatul în cauză şi-a dat demisia, transmite Mediafax.

Un fost angajat al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) este suspectat de poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor că a falsificat o diplomă în baza căreia a fost promovat ulterior la OHIM.

În acest caz s-a început urmărirea penală şi împotriva directorului OSIM acuzat că nu a sesizat organele de cercetare penală în momentul în care a luat la cunoştinţă despre săvârşirea infracţiunilor de către un alt angajat, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Bărbatul este suspectat totodată că şi-ar fi falsificat anterior şi alte documente necesare angajării la OSIM unde i se cereau studii superioare.

În urma obţinerii unor date şi informaţii cu privire la activitatea infracţională a suspectului, poliţiştii efectuează percheziţii la domiciliul şi reşedinţa fostului angajat al OSIM acuzat de fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, acesta nu a stat mult timp angajat la OHIM şi s-a întors la OSIM, însă după trei luni şi-a dat demisia de teamă ca anchetatorii să nu-l descopere.

"Poliţiştii bucureşteni, specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fac două percheziţii domiciliare pentru documentarea infracţională a unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale şi nesesizarea organelor de cercetare penală. Ofiţerii de poliţie din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 3 au date şi informaţii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale şi nesesizarea organelor de cercetare penală într-o instituţie publică din Capitală. Angajaţi ai respectivei instituţii sunt suspectaţi de faptul că nu au sesizat organele de cercetare penală în momentul în care au luat la cunoştinţă despre săvârşirea infracţiunilor de către un alt angajat", precizează Poliţia Capitalei într-un comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-18

TAGURI: politisti, OSIM, fraude, director
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...