2018-12-11 18:37


Percheziţii la „regele asfaltului din Banat“. Georgică Cornu, acuzat într-un nou dosar de evaziune

 |  19:56
Percheziţii la „regele asfaltului din Banat“. Georgică Cornu, acuzat într-un nou dosar de evaziune

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost audiat miercuri la sediul DIICOT Mehedinţi, într-un nou dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei. „Regele asfaltului din Banat“ este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în Timişoara, între care şi locuinţa omului de afaceri Georgică Cornu, care a fost ridicat de poliţişti de la domiciliu, după care a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Mehedinţi. Înainte de a le deschide oamenilor legii poarta de la vila sa, Georgică Cornu şi-ar fi făcut cruce, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit  DIICOT, Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, şi un alt reprezentant al societăţilor sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor.

Anchetatorii mai arată că omul de afaceri Georgică Cornu ar fi iniţiat grupul infracţional organizat în august 2012, ceilalţi doi suspecţi ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

Prejudiciul în acest caz este de 11,99 milioane de lei, reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, prin ANAF Timiş, precizează DIICOT.

La jumătatea lunii martie, locuinţa lui Georgică Cornu a fost de asemenea percheziţionată, el fiind ulterior reţinut de Parchetul Tribunalului Mehedinţi, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, apoi arestat la domiciliu, măsura fiind înlocuită în final cu controlul judiciar.

Şi în luna martie a anului trecut, Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberat sub control judiciar într-un dosar în care omul de afaceri a fost acuzat că a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: georgica, cornu, nou, dosar, evaziune, diicot, mehedinti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...