2017-01-20 16:01

DEZVALUIRI


Peste 12.000 de români, înşelaţi într-un fals concurs pe Facebook

 |  16:03
Peste 12.000 de români, înşelaţi într-un fals concurs pe Facebook

Compania Bitdefender avertizează că mai mult de 12.000 de români au căzut în plasa unor escrocicare foloseau drept momeală un aşa-zis concurs organizat de OrangeRomânia pe reţeaua de socializare Facebook.

Prin intermediul mesajului “Orange România îţi dă şansa să câştigi un Samsung Galaxy II, trebuie doar să dai Like + Share. Succes!”, postat pe Facebook cu titlul “Concurs Orange România”, utilizatorii reţelei de socializare sunt ademeniţi.

”Un mecanism banal, în care trebuie să faci doar două click-uri, propulsat de forţa premiului - un smartphone de ultimă generaţie şi o tabletă. Odată ce au dat Like, victimele s-au abonat, practic, la pagina respectivă, astfel încât vor primi în NewsFeed conţinutul postat pe aceasta, inclusiv link-uri periculoase. Pe de altă parte, cei care au dat Like pozei, ajută indirect la popularizarea paginii escrocheriei. Actualmente, sunt peste 12.000 de like-uri şi tot atâtea Share-uri pe o poză, şi 10.000 de like-uri şi tot atâtea Share-uri pe o altă imagine a premiului”, explică specialiştii Bitdefender.

Aceştia precizează că mai îngrijorător este faptul că primul post pe pagină conţine un link către un torent, “lucru care ridică foarte multe semne de întrebare”, dar că “deocamdată, linkul nu duce nicăieri, însă nu este exclus ca torentul să constituie canal de răspândire a unei ameninţări informatice mult mai periculoase”.

”Există două căi prin care utilizatorii pot cădea în cursă: fie le apare pe Perete sau în Fluxul de Ştiri un mesaj care promovează concursul, fie în Fluxul lor de ştiri apare un mesaj postat de un prieten, însoţit o poză a premiului şi instrucţiunile de participare. Pentru a intra în concurs, e nevoie de un Like şi de un Share”, informează Bitdefender.

Cel mai simplu mod prin care utilizatorii îşi pot creşte gradul de protecţie în faţa pericolelor informatice pe canalele de Social Media este să folosească produsele Safego, oferite de Bitdefender. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-21

TAGURI: Bitdefender, concurs, orange, facebookComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image