2019-01-17 14:00


Petrecere în Grecia, sub control judiciar. Sebastian Ghiţă, naş la botezul evazionistului Dan Besciu

 |  19:37
Petrecere în Grecia, sub control judiciar. Sebastian Ghiţă, naş la botezul evazionistului Dan Besciu

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi aflat sub control judiciar, va putea pleca în Grecia, timp de cinci zile, pentru a participa la un botez, după ce procurorii DNA i-au permis acest lucru. Sebastian Ghiţă va fi naşul gemenilor omului de afaceri Dan Besciu, unul dintre “regii asfalului”.

Procurorii şi-au dat încuviinţarea pentru ca suspecţii Sebastian Ghiţă şi Dan Besciu să plece din ţară pentru petrecerea de botez organizată în Grecia. Sebastian Ghiţă se află în prezent sub control judiciar, măsură ce a fost dispusă în cazul lui în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta. În acelaşi dosar, au fost plasaţi sub control judiciar deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu. Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Evaziune şi spălare de bani

Dan Besciu, asociat şi administrator la EuroConstruct 98 Trading, este urmărit penal de DIICOT şi se află sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara fiind cercetat pentru fapte de evaziune, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei. Conform anchetatorilor, membrii grupări, printre care şi Besciu, folosindu-se de firme-fantomă, au dispus transferarea între conturile societăţilor a unor sume de bani provenite din infracţiuni. Apoi, ei ar fi retras aceşti bani şi i-ar fi înmânat administratorilor firmelor. Ulterior, administratorii nu au mai plătit obligaţiilor financiare şi fiscale pentru aceşti bani către partenerii de afaceri şi stat. Procurorii susţin că printre societăţile beneficiare se numără societăţi din domeniile construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: ghita, sebastian, besciu, grecia, control, judiciar, nas, botez
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Mai 2015

Aceasta speta demonstreaza TICALOSIA si GOLANIA mondiala existenta in Ro. RUSINEEEEEEEEEEE......Ponta putea sa-l sfatuiasca, dar cine se aduna se aseamana..........SCARBELEEEEEEEEEEEEE
CARACATITA DIPLOMATIEI
15 Mai 2015

Aranjaza clatirea banilor in conturi fantoma . Bravo justitie
Random imageUltimele stiri

loading...