2018-10-17 14:48


Piedone scapă de cauțiunea de 1,5 milioane lei pe care trebuia să o plătească în dosarul Colectiv

 |  15:03
Piedone scapă de cauțiunea de 1,5 milioane lei pe care trebuia să o plătească în dosarul Colectiv

Tribunalul București a decis vineri să revoce măsura controlului judiciar pe cauțiune dispusă de procurorii DNA în cazul lui Cristian Popescu-Piedone, cercetat în dosarul Colectiv, transmite Agerpres.

Judecătorii au admis astfel o plângere a fostului primar al Sectorului 4 la decizia DNA din 18 decembrie 2015, prin care s-a dispus controlul judiciar și plata unei cauțiuni de 1,5 milioane lei.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 1,5 milioane de lei.

La data de 29 decembrie 2015, acesta a depus drept garanție un imobil și vehicule de epocă. Ulterior, Cristian Popescu Piedone a atacat ordonanța procurorilor în instanță.

Fostul primar al Sectorului 4 a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București. cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual”, se arată în comunicatul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Poliția Sectorului 4 București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și cu martorii din același dosar; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-03-21
Citeste si:
Cristian Popescu Piedone, la TB. Fostul primar a contestat măsura controlului judiciar pe cauțiune
Cristian Popescu Piedone, la DNA pentru noi audieri în dosarul Colectiv
Cristian Popescu Piedone, sub control judiciar pe cauţiune stabilită la 1,5 milioane de lei
Cristian Popescu Piedone, AUDIAT la DNA în dosarul Colectiv

TAGURI: piedone, scapa, cautiune, 1, 5, milion, lei, trebuie, plateste, dosar, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...