2017-01-17 12:59

DEZVALUIRI


Placă comemorativă dezvelită în Capitală, în memoria militarilor români morţi în misiuni externe

 |  20:28
Placă comemorativă dezvelită în Capitală, în memoria militarilor români morţi în misiuni externe
O placăcomemorativă cu numele celor 21 de militari români care şi-au pierdut viaţa înteatrele de operaţii externe a fost dezvelită ieri, în Capitală, în timp cefamiliile acestora au primit medalii onorifice din partea ministrului apărării,Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Europei.

"Aducemastăzi, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi în teatrele de operaţii şipe teritoriul naţional, un cald şi înălţător omagiu camarazilor care şi-ausacrificat viaţa departe de graniţele ţării sau îndeplinind misiuni pemeleaguri natale, onorându-şi jurământul faţă de patrie, prin jertfa supremăsăvârşită sub flamura drapelului naţional. Pentru a le cinsti memoria, amdezvelit astăzi Placa comemorativă cu numele celor 21 de eroi care şi-au datviaţa în teatrele de operaţii", a declarat ministrul Oprea. De asemenea, membrii familiilor militarilorromâni morţi în teatrele de operaţii externe au primit din partea ComitetuluiNaţional de Iniţiativă Român Medalia "Eroilor militari români".Distincţiile au fost acordate de ministrul Oprea şi de primarul sectorului 2,Neculai Onţanu, care a venit la ceremonie îmbrăcat în uniforma de general deArmată.

În cadrulevenimentului au mai fost depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei,conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi Asociaţiilor rezerviştilor şi amaifost ţinută o slujbă de către un sobor de preoţi. La ceremonie au maifost prezenţi fostul tenisman, Ilie Năstase, antrenorul lotului naţional degimnastică, Octavian Bellu, ambii îmbrăcaţi în uniforme militare, precum şiînalţi oficiali din Ministerul Apărării, ataşaţi militari străini, precum şicâteva zeci de bucureşteni care au îndurat ploaia pentru a asista la defilareaRegimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" din finalul ceremoniei.

Activităţilede ieri au fost dedicate Zilei Independenţei de Stat a României, VictorieiCoaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Zilei Europei,desfăşurate la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasatîn faţa Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image