2017-01-20 07:51

DEZVALUIRI


Dna Ghica: Tunul lui Videanu, dublat de Oprescu

 |  21:00
Dna Ghica: Tunul lui Videanu, dublat de Oprescu

Un proiect al municipalităţii bucureştene, ce ar fi trebuit să fie finalizat în octombrie 2008, şi-a dublat între timp costurile. Culmea, reprezentanţii primăriei au declarat recent că au reziliat contractul cu firma ce câştigase licitaţia tocmai pe motiv că aceasta ar fi cerut o suplimentare a banilor alocaţi pentru proiect.

În octombrie 2006, fostul primar al Capitalei Adriean Videanu anunţa începerea lucrărilor la proiectul numit „străpungerea Doamna Ghica - Pantelimon şi pasaj suprateran”. Preţul anunţat la acea dată de fostul primar general pentru executarea lucrărilor a fost de 5,66 milioane de euro. Câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată societatea portugheză Lena Engenharia e Contrucões. După ce a executat aproximativ 60% din lucrări, în 2008, cu jumătate de an înainte de a expira termenul-limită pentru realizarea integrală a proiectului, portughezii au încetat lucrările. Motivele pentru care s-a ajuns în impas par a fi legate de pretenţiile portughezilor care au cerut o suplimentare a fondurilor. „A fost reziliat contractul cu firma Lena pentru că ei mai cereau o sumă de bani în plus la proiect. Suma era prea mare şi nu era justificată. Acum urmează procedura de atribuire a lucrărilor. Anul acesta se vor mai face şi exproprierile de care mai este nevoie. Sperăm ca din primăvara viitoare să fie reluate lucrările”, declara recent pentru cotidianul nostru viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. Cei de la Lena acuză însă încetineala cu care se fac exproprierile şi faptul că în timpul lucrărilor au dat peste un canal colector, lucru ce nu era prevăzut în caietul de sarcini şi pentru care ar fi cerut bani în plus. Cert este că edilii Capitalei au organizat o nouă licitaţie, „restrânsă şi accelerată”, pentru a găsi o altă firmă care să ducă la bun sfârşit proiectul. Unica ofertă primită aparţine  asocierii de firme SCT Bucureşti SA - TECNIC Consulting Engineering Romania SRL, desemnată şi câştigătoare. Preţul pentru noul contract se ridică la aproximativ 8,7 milioane de euro fără TVA. În aceste condiţii, pare ciudată rezilierea contractului cu cei de la Lena Engenharia e Contrucões, care efectuaseră deja 60% din lucrări, şi organizarea unei noi licitaţii prin care acelaşi proiect ajunge să coste aproape de două ori mai mult.

Licitaţie extrem de restrânsă şi foarte accelerată

Ciudată pare şi graba municipalităţii, care a organizat noua licitaţie în cea mai mare viteză după ce timp de trei ani pe şantierul din Doamna Ghica nu s-a mai lucrat deloc, iar hoţii de fier vechi au furat cam tot ce se putea fura fără a apela la utilaje de mare tonaj. De altfel, în luna septembrie, doi bărbaţi erau să moară pe când se chinuiau să scoată suporturile pe care stăteau nişte stâlpi de beton, fiind prinşi sub două grinzi imense. Totuşi reprezentanţii Primăriei Generale au găsit explicaţii şi pentru graba subită care i-a cuprins pentru a organiza o nouă licitaţie: „Degradarea accelerată a lucrării, pericolul faţă de cetăţeni şi imposibilitatea recuperării odată cu trecerea timpului a părţii din lucrare realizate şi plătite de Primăria Capitalei”, după cum a stabilit o expertiză realizată de subordonaţii lui Oprescu în vara acestui an. Se preconizează ca pasajul să fie gata în termen de 10 luni, adică exact în prag de alegeri. Proiectul prevede realizarea unei artere ce va avea o lungime de 2 kilometri, câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens, despărţite de scuaruri cu o lăţime de doi metri pe care se vor amenaja spaţii verzi, iar pasajul care va supratraversa calea ferată ar urma să aibă o lungime de 85,8 metri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-19

TAGURI: Sorin_Oprescu, Doamna_Ghica-Pantelimon, pasaj_suprateranComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
05 Dec 2011

Ce titlu tampit ! Nu Oprescu a dublat costurile, ci inflatia, aparitia unor noi probleme tehnice , furturile de pe santierul abandonat s.a. Putea sa fie si Dumnezeu primar ca tot asta se intampla
ELENA
05 Dec 2011

Corect! dar, sa-l termine o data!!!!
BOGDAN
05 Dec 2011

Asa a facut si cu Centrul Vechi , termene aiurea , contracte umflate , etc OPRESCU HOT !
ALEXANDRU
05 Dec 2011

SCT-ul este firma preferata a directorului Dediu din primaria capitalei. Pentru asta au facut schimbarea firmei, oricum pretul contractului a fost majorat.
COSTICA
05 Dec 2011

Oprescu face jocuri politice pe spatele bucureştenilor.
DANY
05 Dec 2011

Sorin Oprescu este cel mai corupt Primar General pe care l-a avut Capitala.
SANDU
05 Dec 2011

Sorin Oprescu nu e în stare să gestioneze contractele cu firmele de construcţii din Bucureşti.
VETA
05 Dec 2011

Domnul nostru prima numai după şpagă e. Dacă şpaga vine, nu contează când se termină lucrarea.
TEODOR
05 Dec 2011

Doamna Ghica e doar una din numeroasele mosteniri cu bucluc primite de Sorin Oprescu de la Videanu,mai cunoscut sub numele de Bordureanu!
MIHAELA
05 Dec 2011

Cel mai mare mincinos este Oprescu, tot amana ce promite ca este gata pana la o anumita data.
GEORGE
05 Dec 2011

Stim cu toti ca Oprescu este numai dupa spaga. Nu este el in stare sa gestioneze contractele cu firmele de constructii din Bucuresti.
SIMION
05 Dec 2011

Oprescu e un mitoman patologic – tot ce a promis că face până la un termen a fost amânat de nu ştiu câte ori: Pasajul Basarab, stadionul National, Centrul Vechi, soseaua suspendata, bulevardul Uranus sunt doar cateva exemple care arata caracterul infect al primarului general. Tovarasul Oprescu e in stare in schimb de un singur lucru...COMISION. Rusine SORIN OPRESCU!
CRETU
05 Dec 2011

Asa face primarul general mereu, schimba data de terminare a lucrarilor de vro 100 de ori, cum a facut si cu centrul vechi.
TEO
05 Dec 2011

Oprescu nu stie sa faca altceva decat sa minta, e a doua lui natura, se minte si pe el insusi. E clar ca se va termina la Sf. Asteapta proiectul.
EUGEN
05 Dec 2011

Oprescu e un mare spagar, in functie de asta se realizeaza lucrari sau nu in Bucuresti. Acum are tot interesul sa se tergiverseze totul, pentru ca el sa profite cat mai mult timp.
MAVERICK777
05 Dec 2011

E aceeasi metoda aplicata si in cazul Centrului Vechi. Atatea si atatea termene de finalizare, toate nerespectate, deci tind sa cred ca acest proiect se va intinde bine si in 2012.
ANDREI MARCU
05 Dec 2011

Eu sunt mai pesimist, nu cred nici ca in 2012 va fi gata, deci 2011 este o fantasmagorie marca Oprescu. Este clar ca interesele bucurestenilor si interesele primarului sunt total divergente, asa ca nu vad cum ar putea castiga un nou mandat in conditiile astea.
MENUMORUT
05 Dec 2011

Il mai toleram mult pe Oprescu asta? Il mai lasam mult sa-si bata joc de banii nostrii, munciti, nu spaguiti ca ai lui? Daca el iar castiga alegerile, eu unul cred ca ies in strada, nu mai suport.
LASCU03
05 Dec 2011

Ar fi trebuit sa ne asteptam la asa ceva dupa cum s-a lucrat la celelalte proiecte ale capitalei: incet, fara spor, pe bani multi. Iar din moment ce compania iti cere mai multi bani pe parcurs, inseamna ca nu ai fost in stare sa gestionezi acel contract.
ALINA234
06 Dec 2011

Nu ma mai mira nimic! O dovada in plus ca Oprescu nu se tine de cuvant si amana lucrurile in beneficiul sau!
GEORGIANA D
06 Dec 2011

Este clar ca nu a fost capabil sa gestioneze contractele cu firmele de constructii.Atata timp cat primeste spaga,nu conteaza termenul de finalizare al lucrarilor.
RALUCA
06 Dec 2011

Asa s-a intamplat si cu Centrul Vechi. A durat mult timp pana la finalizarea lucrarilor!
ADY
06 Dec 2011

La primavara in 2012 se deschide pasajul suprateran de la pipera :), iar in toamna lui 2012 si Bulevardul Uranus (la cum arata acuma).
BASESCU
08 Dec 2011

În octombrie 2006, fostul primar al Capitalei Adriean Videanu anunţa începerea lucrărilor la proiectul numit „străpungerea Doamna Ghica - Pantelimon Oameni buni dar lui videaNU cat i-a rebuit ca sa-l termine din 2006 pina in 2008 Atuncu tot Oprescu era de vina? Sunteti timpiti cu totii. Handicapati. Basisti (de la basescu cu nasu pe cundeva pe la udrea-uda) Hai sictir...

Adauga un comentariu

Random image