2017-01-23 18:50


Poliţia Capitalei verifică spargerea unui birou de la Resurse Umane şi furtul unui dosar al unui jandarm care urma să se mute în Poliţie

 |  16:57
Poliţia Capitalei verifică spargerea unui birou de la Resurse Umane şi furtul unui dosar al unui jandarm care urma să se mute în Poliţie
PoliţiaCapitalei face cercetări privind spargerea unui birou de la Serviciul ResurseUmane din cadrul instituţiei, la sfârşitul anului trecut, incident în urmacăruia un dosar privind cererea de mutare a unui jandarm la Poliţie a dispărut.

DianaSarca, ofiţer de presă de la Poliţia Capitalei, a declarat, vineri, pentru Mediafax,că incidentul a avut loc în dimineaţa de 28 decembrie 2010, când persoanenecunoscute au forţat uşa unui birou de la Serviciul Resurse Umane şi au intratîn încăpere.

Înurma inventarierii bunurilor din birou, poliţiştii au constatat că lipseşte unsingur dosar, privind cercerea de mutare a unui subofiţer al Jandarmeriei laPoliţia Capitalei, la serviciul de siguranţă publică şi patrulare. Bărbatullucra în Jandarmerie de zece ani, a precizat sursa citată.

Oechipă a Poliţiei Capitalei face cercetări, momentan neexistând date care săindice că incidentul ar avea vreo legătură cu scandalul încadrărilor ilegale înJandarmeria Română.

Poliţiştiiîncearcă să-i identifice şi să-i prindă pe responsabili, a precizat Sarca.

În5 ianuarie 2011, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică dincadrul Parchetului ÎCCJ au început urmărirea penală "in rem" în cazulangajărilor ilegale în Jandarmerie, iar ulterior au declanşat urmărirea penalăfaţă de fostul director al Direcţiei Financiare din MAI, comisarul IoanValentin Opriţescu, fostul şef al Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu,fostul adjunct al acestuia, Nicolaie Rugină, colonelul Marian Grigoriu, fostulşef al resurselor umane din MAI, Adrian Pătraşcu, şi comisarul ConstantinToleriu.

Anchetajudiciară vine în urma sesizării Corpului de control al MAI, care a constatatcă, în perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor şefi din instituţie,"s-au deblocat trei posturi de ofiţer în Jandarmeria Română", prinderogare de la actele normative prin care fusese suspendată orice angajare.

"Înaceste condiţii, examenele au fost dispuse de IGJR (Inspectoratul General alJandarmeriei Române-n.r.) şi au avut loc, deşi pentru anumite funcţii nu erauîndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurseumane (vechime în muncă, nici un candidat nu avea la dosar certificatele deexaminare psihologică, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toţicandidaţii lipseau fişele medicale de încadrare)", informa MAI.

Înaceste condiţii, Corpul de Control al ministrului de interne a constatat cădemersurile Jandarmeriei Române pentru ocuparea funcţiilor scoase la concurs"au avut un caracter formal, întrucât scopul a fost ca aceste persoane săajungă în rândul cadrelor active ale MAI şi apoi implicit în PoliţiaRomână".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image