2017-01-20 22:15

DEZVALUIRI


Poliţistul bătut de un membru al clanului Ghenosu este în stare gravă

 |  19:08
Poliţistul bătut de un membru al clanului Ghenosu este în stare gravă
CodruţOprea, poliţistul din Târgovişte bătut de un membru al clanului Ghenosu înseptembrie 2010, este în stare gravă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului deUrgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a spus că poliţistul Codruţ Oprea afost transferat, miercuri seară, de la Spitalul Ministerului Administraţiei şiInternelor „Dimitrie Gerota”, unde a fost spitalizat în ultima perioadă, laSpitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă înstare septică gravă. Codruţ Oprea a fost intubat şi protezat respirator, fiindajutat să respire de către aparate. Acesta are şi o complicaţie pulmonară,prognosticul medicilor fiind rezervat.

Miercuriseară, spun surse medicale, starea de sănătate a poliţistului s-a agravatbrusc. Atunci s-a luat decizia transferului la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acestadispunând de aparatură medicală de ultimă generaţie în Secţia ATI. Medicii audeclarat că acesta are o infecţie pulmonară, iar prognosticul este rezervat.

PoliţistulCodruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a fost dus încomă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de4 spre 5 septembrie 2010, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bardin Târgovişte, de către George Daniel Uţă, membru al grupării Ghenosu. După cel-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, ieşind pe un geam de latoaleta localului Irish Pub din Târgovişte. El a fost prins în 5 septembrie2010, într-un apartament din Bucureşti, fiind arestat preventiv şi acuzat detentativă de omor.

Mediciiaustrieci i-au salvat viaţa

CodruţOprea a suferit două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtareahematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresiicerebrale.

Laînceputul lunii noiembrie 2010, Codruţ Oprea a fost transferat la o clinicăspecializată în neurochirurgie din Austria. El a fost adus în ţară la sfârşitullunii martie şi a fost internat iniţial la Spitalul Militar din Capitală,ulterior fiind transferat la spitalul MAI „Dimitrie Gerota”. Purtătorul de cuvântal MAI, Marius Militaru, declara atunci că starea neurologică a poliţistuluiCodruţ Oprea s-a ameliorat în ultima vreme, însă, pentru o îmbunătăţire maimare, el a fost transferat la Spitalul Militar din Capitală, pentru a fiînconjurat de familie şi de persoane care vorbesc limba maternă. El preciza căpoliţistul Codruţ Oprea este tratat la Spitalul Militar la aceleaşi standardemedicale ca în Austria. Marius Militaru adăuga că MAI va suporta în continuarecheltuielile legate de tratamentul lui Codruţ Oprea, precizând căreprezentanţii clinicii austriece unde acesta a fost internat urmează sătrimită facturile în original, pentru a fi decontate.

Tratatîn România la acelaşi preţ ca şi în Austria

AdrianOprea, tatăl poliţistului Codruţ Oprea, declara atunci că o comisie de medici aMAI a decis ca acesta să fie transferat la un spital din Bucureşti. El susţineacă decizia MAI nu ţine cont de faptul că în toată perioada de spitalizare înAustria starea lui Codruţ Oprea s-a ameliorat, iar transferul nu se justificăîn condiţiile în care costul spitalizării este aproximativ egal. ReprezentanţiiMAI precizau însă că decizia transferului poliţistului de la clinica din Vienaîn Bucureşti nu aparţine conducerii ministerului. „Aşa cum am informat şipublic, pentru a discuta cu specialiştii care îl au în asistenţă pe pacientulOprea Constantin Codruţ şi pentru o evaluare a stării de sănătate, doi medicispecialişti din Direcţia Medicală şi Spitalul de Urgenţă «Prof. dr. DimitrieGerota» Bucureşti s-au deplasat, la data de 8 martie 2011, la clinica derecuperare neuromotorie Hochegg. Conform celor transmise delegaţiei române deprofesorul universitar doctor Peter Schnider (verbal şi, ulterior, în scris),externarea pacientului în data de 29 martie 2011 şi întoarcerea acestuiaîntr-un mediu în care se vorbeşte limba maternă este categoric o decizie bună,deoarece continuarea terapiei zilnice şi integrarea pacientului sunt de dorit ase realiza în România”, preciza MAI.

Reprezentantulclinicii din Viena a mai transmis delegaţiei române că, deşi stareapoliţistului s-a îmbunătăţit constant, progresia uşoară înregistrată nu-i vapermite acestuia să revină la muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12

Mai multe imagini:
Poliţistul bătut de un membru al clanului Ghenosu este în stare gravă
zoom
Poliţistul bătut de un membru al clanului Ghenosu este în stare gravă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image