2017-01-16 21:44

DEZVALUIRI


Poliţistul din Oradea care şi-a ucis părinţii intenţiona să o omoare şi pe concubină

 |  19:51
CristianGabriel Venter, angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor ca poliţistde proximitate, şi-a executat părinţii cu arma din dotare, după care şi-a trasun glonţ în cap. Din primele verificări reiese că bărbatul şi-a planificatcrimele din timp şi că şi-ar fi propus să-şi omoare şi iubita, o femeiecăsătorită.

GabrielVenter a mers miercuri seară la locul de muncă al tatălui lui - în triajulOradea unde acesta lucra ca paznic - şi l-a împuşcat în piept, după care aplecat la locuinţa părinţilor, unde şi-a împuşcat mortal mama. De acolo,bărbatul s-a îndreptat spre locuinţa iubitei, Mihaela, o femeie căsătorită,unde, spun anchetatorii, ar fi vrut să o împuşte şi pe ea. Surse judiciaresusţin că Venter a ajuns în faţa blocului în care locuieşte iubita sa şi asunat-o. I-a spus la telefon ce a făcut şi i-a cerut să coboare să vorbească.Femeia s-a speriat şi şi-a chemat soţul acasă. Doar când a văzut că a venitSalvarea şi Poliţia a coborât din bloc şi aşa a aflat că Gabriel CristianVenter se împuşcase în cap.

Agentulde poliţie a fost transportat de urgenţă la spital, unde este internat, în comăprofundă, şansele lui de supravieţuire fiind minime.

Şi-aplanificat crima

Poliţistulavea o relaţie cu Mihaela din decembrie 2010. Din declaraţiile procurorilorreiese că miercuri seară el şi-a sunat iubita şi i-a mărturisit că şi-a ucispărinţii. El i-a cerut să coboare până la maşină, pentru a discuta. „I-amărturisit ce a făcut şi a chemat-o să stea de vorbă. Ea s-a speriat, a refuzatsă coboare şi şi-a sunat soţul să-i povestească ce se întâmplă şi să vină acasă”,a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ViorelGavra, cel care se ocupă de anchetă. „Bănuim că şi-a planificat dinainte crima”,a mai spus procurorul.

Motivulcrimelor ar fi faptul că părinţii nu erau de acord cu relaţia pe care acesta oavea cu o femeie căsătorită şi care are şi un copil, potrivit anchetatorilor.

Anchetatorula mai spus că urmează să fie audiaţi martorii, dar şi femeia care avea orelaţie cu poliţistul. De asemenea, ancheta va viza şi împrejurările în care poliţistula luat arma cu el deşi nu era în orele de program, acest lucru fiind posibilnumai în anumite condiţii.

Atrecut cu brio testele psihologice

Colegiişi superiorii poliţistului au declarat că Gabriel avea un comportament exemplarla locul de muncă. Din 2001 s-a angajat sergent în cadrul IJPF Bihor, laSectorul Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş. Din 2005 a fost agent depoliţie, la Frontieră, până în 2009, când a cerut să fie transferat la IPJBihor. „Cât timp a fost la noi şi-a făcut treaba. La toate testele psihologicea ieşit «curat»”, a spus Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei deFrontieră. De altfel, de-a lungul carierei, Gabriel Venter a primit doarcalificative de bine şi foarte bine. De la începutul lunii iunie el lucra ca poliţistde proximitate pe zona Velenţa, unde a fost transferat de la Biroul de OrdinePublică. „Niciodată nu a dat semne că ar avea probleme”, a spus unul dintrecolegii poliţistului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image