2018-12-11 11:14


Poşta la DNA. Fost secretar de stat la Comunicații, arestat pentru corupţie

 |  19:19
Poşta la DNA. Fost secretar de stat la Comunicații, arestat pentru corupţie

Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), a fost reținut marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Mandatul pe numele fostului secretar de stat a fost emis într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite de foşti angajaţi ai Poştei Române. Fecioru este acuzat de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență și de constituire a unui grup infracțional organizat. El a fost numit secretar de stat în MCSI de fostul premier Emil Boc, în 12 ianuarie 2009, și a fost eliberat din funcție de prim-ministrul Victor Ponta la 17 mai 2012. Fecioru a fost audiat marți în legătură cu un dosar în care se fac cercetări privind fapte din anii 2011—2012 și un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro. El a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30, la intrarea în sediul instituţiei el nedorind să facă declaraţii. De asemenea, la DNA a venit şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei Economice a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Conform DNA, Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, prin intermediul lui Pribescu Mioara, director executiv al Direcției Economice din CNPR, ca, în perioada mai 2011 - martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională Poșta Română SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă). Astfel, există suspiciuni de săvârșire a infracțiunii de instigare la abuz în serviciu. Potrivit acelorași surse, pentru distribuirile frauduloase nu există în evidența CNPR procese-verbale de predare-primire, dar nici volumele de trimiteri poștale nu sunt evidențiate și facturate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: marius, constantin, fecioru, secretar, stat, arestat, coruptie, posta, romana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SMECHERII ???
26 Mai 2015

Oamenii primarului de la Brasov ? Fara comentarii...
Random imageUltimele stiri


loading...