2017-01-24 15:08


Preşedintele Băncii Transilvania, achitat în dosarul manipulării Bursei de Capital

 |  19:31
Preşedintele Băncii Transilvania, achitat în dosarul  manipulării Bursei de Capital
După 18 termene de judecată, TribunalulBucureşti a decis să respingă ca nefondate acuzaţiile de manipulare a pieţei decapital, formulate în 2010 de către DIICOT Cluj faţă de preşedinteleConsiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, precum şifaţă de reprezentanţii Bank of Cyprus, Christofourou Georgios şi IsaakidisAnastasios. Procurorii DIICOT au atacat la Curtea de Apel Bucureşti deciziamagistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti auhotărât, ieri, după 18 termene de judecată, că inculpaţii din dosarul „BancaTransilvania”, Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, Mirela Silaghi, Doina MărioaraCojocaru, Horia Ciorcilă, Sergiu Dan Dascăl, Radu Codruţ Jurkovan, şireprezentanţii Bank of Cyprus, Georgios Christofourou şi Anastasios Isaakidis,nu au comis infracţiunile de spălare de bani de care au fost acuzaţi deprocurorii DIICOT - Cluj.

În rechizitoriu, procurorii spuneau căSilaghi, fost vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania, în perioada 15 mai2009 - 10 decembrie 2009, a acţionat în mod concertat cu ceilalţi şapte, pebaza informaţiilor privilegiate obţinute de la învinuitul Sergiu DanDascăl, a achiziţionat, de pe piaţa Burseide Valori Bucureşti, pe contul Doinei Cojocaru, soacra sa, un număr de peste 43de milioane de titluri ale Băncii Transilvania SA în valoare totală de peste 74de milioane de lei. Ar fi făcut acest lucru ştiind că Bank of Cyprus PublicCompany Limited, Nicosia, Cipru va achiziţiona un pachet semnificativ de acţiuniemise de Banca Transilvania SA. Ulterior, pe 7 decembrie 2009, prin DoinaCojocaru, Sergiu Dascăl a vândut pachetul de acţiuni către Bank of CyprusPublic Company Limited, Nicosia, Cipru.

Pe de altă parte, spun anchetatorii,Horia Ciorcilă, preşedintele CA al Băncii Transilvania, ştiind şi el prinprisma funcţiei deţinute despre faptul că grecii vor să cumpere acţiuni de laBanca Transilvania, a vândut în cadrul a două tranzacţii, prin intermediulsocietăţi offshore Dodworth Limited cu sediul în Cipru (controlată personal), aproape9 milioane de titluri în valoare totală de peste 21 de milioane de lei,cumpărătorului Bank of Cyprus Public Company Limited, Nicosia, Cipru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image