2017-01-17 09:32

DEZVALUIRI


Preşedintele CJ Braşov este acuzat de “presiuni politice”

 |  20:16

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a declarat, joi, că preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, îşi trimite „mesageri” prin reprezentanţi ai unor ministere pentru a face presiuni politice asupra ANRMAP. Trăilă a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că presupusele presiuni vizează verificările pe care le face ANRMAP la procedurile de achiziţii publice derulate de CJ Braşov pentru construirea unui aeroport la Braşov.

“În perioada aceasta au fost foarte multe presiuni. Presiuni de toate felurile, inclusiv presiuni politice. Vă dau un singur exemplu. De trei săptămâni, angajaţii ANRMAP şi instituţia ca atare sunt supuşi unor presiuni de către preşedintele CJ Braşov, domnul Căncescu, care nu doar că se plânge în presă, dar îşi trimite mesagerii în ANRMAP, prin reprezentanţi ai unor ministere - mă întreb ce legătură instituţională există între un consiliu judeţean şi un anumit minister - astfel încât să treacă o anumită documentaţie de atribuire mai repede şi aşa cum vrea dumnealui. Nu se poate, domnule Căncescu!”, a spus Cristina Trăilă, precizează Agerpres.

Varianta Căncescu

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va trimite o scrisoare premierului Mihai-Răzvan Ungureanu semnată de toţi preşedinţii de Consilii Judeţene şi de primarii PNL şi PSD a căror activitate este afectată de ANRMAP, din cauza nesemnării la timp a dosarelor pentru diverse investiţii în localităţile respective.

“Eu pricep lupta politică, dar aici se fac lucruri care sunt total împotriva oamenilor din aceste judeţe. Este un blocaj vădit, cu intenţie. Noi avem documentaţia pentru aeroport, dar sunt foarte multe lucrări, inclusiv pe fonduri structurale care sunt blocate în toate judeţele sau la toate primăriile unde sunt reprezentanţi ai PNL sau PSD. Şi aşa o ducem prost, nu avem bani, dar chiar şi bugetul de umilinţă pe care îl avem nu putem să-l folosim din cauza acestor persoane dubioase. Sunt două luni de când am depus dosarul la ANRMAP pentru licitaţia la pista aeroportului. Unii angajaţi ai ANRMAP sunt consternaţi de modul în care acţionează doamna Cristina Trăilă, preşedintele ANRMAP. De aceea în scrisoarea adresată premierului la începutul acestei săptămâni i-am cerut să o schimbe din funcţie pe această doamnă Cristina Trăilă”, a spus Căncescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: Cuvinte cheie: Cristina_Traila, Aristotel_Cancescu, aeroport_Brasov, presiuni_politice, ANRMAPComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image