2019-03-21 12:10


Preşedintele PSD, invitat la Fisc cu declaraţiile de venit pe anii 2007 şi 2008. Victor Ponta: ''Merg de plăcere la ANAF''

 |  18:22
Preşedintele PSD, invitat la Fisc cu declaraţiile de venit pe anii 2007 şi 2008. Victor Ponta: ''Merg de plăcere la ANAF''
Preşedintele PSD, VictorPonta, a primit o invitaţie de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF), în care este solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cudeclaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şiplăţi. Adresa aparţine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a MunicipiuluiBucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie FiscalăPersoane Fizice. Victor Ponta a spus că se duce „de plăcere la orice întâlnirecu ANAF-ul”, în condiţiile în care solicitarea a venit la o zi după întâlnireade la Cotroceni cu Traian Băsescu, unde preşedintele i-a spus că l-ar puteaîntreba despre banii încasaţi de la complexurile energetice Midia sau Rovinari.

„Astăzi am primitaceastă solicitare, de altfel mă aşteptam. Ieri (marţi - n.n.) ştiţi că domnulBăsescu aşa, în direct, într-un fel a încercat să negocieze cu mine că ştie elde contractele mele, dar poate ne înţelegem şi facem nu ştiu ce regionalizare.Probabil că a fost dezamăgit că l-am refuzat şi eu, dar şi domnul Antonescu,astăzi am fost invitat să mă duc la ANAF. Mă duc, n-am nici o problemă,Doamne-fereşte! Mi se pare un pic absurd că îmi cer declaraţiile din 2007 şi2008, pe care ANAF-ul le are, că la ANAF le-am depus, nu la Biserica Catolică,dar eu mă duc. Mă gândeam însă cât de bine funcţionează sistemul în România:ieri, domnul Băsescu mi-a zis şi astăzi am primit solicitarea”, a declarat,ieri, la Antena 3 Victor Ponta. Întrebat dacă în anul 2007 sau în 2008 aîncasat venituri de la Midia sau de la Rovinari, liderul PSD a negat acestlucru. „Nu. Nici vorbă de aşa ceva, eu din 2009 am pus pe site-ul meu adreseleoficiale şi de la Rovinari şi de la Turceni că n-au avut niciodată nici o relaţiecontractuală cu mine şi sunt convins că domnul Blejnar a citit deja aceledeclaraţii, dacă găsea ceva vă transmitea dumneavoastră”, a spus liderul PSD.„Probabil că şi domnul Blejnar s-a uitat la televizor, a văzut că domnulBăsescu e nemulţumit de mine. Mă aştept ca luni să-l cheme şi pe CrinAntonescu, metoda deja e foarte simplă şi foarte clară, dar mă duc de plăcerela orice întâlnire cu ANAF-ul”, a conchis liderul social-democraţilor.

Ponta ar fi încasat 4,4milioane de lei

Ponta este informat că,pe 6 iunie 2011, organele de inspecţie fiscală din cadrul ANAF Sector 1 s-audeplasat la domiciliul fiscal al acestuia din Bucureşti, în vederea efectuăriiunei inspecţii fiscale conform art. 94 din OG 92/2003. „Inspecţia fiscală nus-a putut efectua, drept care, în baza art. 50 din OG 92/2003, privind Codul deprocedură fiscală, vă invităm în data de 24.06.2011, ora 9.00, la sediulActivităţii de inspecţie fiscală al Administraţiei Finanţelor Publice Sector 1din Bucureşti, strada Mărăşti nr. 4, etaj 4, ocazie cu care veţi prezenta,conform art. 56 şi 94 din OG 92/2003, următoarele documente: copie dupăCI/BI/paşaport, declaraţiile anuale de venit pentru anii 2007 şi 2008,registrul jurnal de încasări şi plăţi”, se arată în adresa primită de Ponta.Preşedintele PSD este avertizat, în finalul invitaţiei, că neprezentarea laANAF constituie contravenţie conform art. 219, alin. 1, lit. c din OG 92/2003şi se sancţionează cu amendă, cu excepţia cazului în care nu sunt întruniteelementele constitutive ale unei infracţiuni. Invitaţia primită de Ponta estedatată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un controlfăcut de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari ar fi demonstratcă firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şiVictor Ponta ca „senior partner”, a încasat ilegal 4,4 milioane de lei.Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că maimult de jumătate din banii încasaţi de SCA „Şova & Asociaţii” de la Turcenişi Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiţi necuvenitîn baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor OUG34/2006, privind achiziţiile publice. În 21 iunie, la întâlnirea de laCotroceni, preşedintele Traian Băsescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, căl-ar putea întreba despre banii de la Midia şi Rovinari. „Am o rugăminte.Încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de pe la Midia sau Rovinari”,a spus Băsescu, Ponta răspunzând că poate să-l întrebe orice. „Pot să răspundla toate întrebările”, a adăugat preşedintele PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...