2018-09-26 12:15


Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca, trimis în judecată

 |  13:45
Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia, Liviu Luca,  trimis în judecată

Prim-vicepreședintele CNSLR Frăția, Liviu Luca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de foloase dnecuvenite și fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru a ascunde o infracțiune de corupţie.În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Neculai Miron, director general la Grup Mir, acuzat de complicitate la infracțiunea de folosire a autorității sau influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și de instigare la folosirea cu rea credință a fondurilor societății, şi Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire cu rea credință a fondurilor societății, potrivit NewsIn.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2011, Liviu Luca s-a folosit de influența pe care o avea în calitate de prim-vicepreședinte al CNSLR Frăția şi a înlesnit încheierea unui contract de management între societățile SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Frăția este acționar majoritar cu 95% din capitalul social, având ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor) și TOUR MIRINVEST S.R.L Timișoara. Prin acest contract cea de-a doua societate a obținut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro, se precizează în rechizitoriu. Procurorii au stabilit că, anterior încheierii contractului de management, firmele din componența Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) înregistraseră pierderi considerabile.

În rechizitoriu se mai arată că, prin contractul de management încheiat, S.C TOUR MIRINVEST S.R.L trebuia să facă investiții de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum și să efectueze servicii de administrare. Potrivit rechizitoriului, reprezentanții firmei, Florin Dumitrescu și Neculai Miron, nu au folosit banii S.C TOUR MIRINVEST S.R.L, cum se stipula în clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL. Astfel, în perioada mai – august 2011, cei doi au încheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor și două de distribuție de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce aparține SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociaților S.C. TOUR MIRINVEST S.R.L, se arată în rechizitoriu.

Procurorii mai arată în rechizitoriu că încheierea contractului de management s-a putut realiza întrucât pe 18 aprilie 2011 Liviu Luca, în calitate de prim-vicepreședinte al C.N.S.L.R. FRĂŢIA, a emis o decizie, cu încălcarea dispozițiilor statutare (fără a fi întrunit în Biroul Operativ numărul de voturi necesar luării unei decizii valabile), prin care a dispus înlocuirea administratorilor societății SIND TOUR TRADING cu un nou administrator, și anume, societatea TOUR MIRINVEST S.R.L. Timișoara, firmă reprezentată de Florin Dumitrescu şi Neculai Miron. Potrivit procurorilor, pentru a crea aparența de legalitate a votului său din Adunarea Generală a Acționarilor, Liviu Luca a inserat în cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul-verbal al ședinței, deși cunoștea că acea hotărâre a fost luată cu încălcarea prevederilor statutare.Ca urmare a acestei decizii nestatutare, spun procurorii, la data de 20 aprilie 2011, Liviu Luca, în calitate de reprezentant al C.N.S.L.R. Frăția în Adunarea Generală a Acționarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Frăția este acționar majoritar) a votat pentru încheierea contractului de management între societățile SIND TOUR TRADING SRL și TOUR MIRINVEST S.R.L. pe baza ofertei depuse de Neculai Miron. Prin contractul, încheiat pe o perioadă de 9 ani, care avea să fie semnat în aceeași zi, administratorul TOUR MIRINVEST S.R.L. avea obligația de a efectua investiții și de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice și de tratament aflate în administrarea societății SIND TOUR TRADING SRL., scrie Realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-05

TAGURI: Liviu Luca, judecat, CNSLR, DNA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...