2017-01-18 06:10

DEZVALUIRI


Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior

 |  17:58
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior

Cei 31 de cai de rasă maltrataţi din Fierbinţi,Ialomiţa, ar putea fi transferaţi într-un adăpost din Bucureşti. Cazulcutremurător al celor 31 de cai nobili, care au fost înfometaţi de milionarulDorin Drăgoi, este pe cale de a se rezolva.

Reprezentanţii Primăriei Fierbinţi Târg ne-auexplicat că hrana pentru cei 31 de cai, lăsaţi în grija autorităţilor, ajungepână după sărbători. “Avem promisiuni căvor fi cuăraţate copitele cailor, din donaţiile oamenilor şi din banii de laPrimărie. Cei 31 de cai vor avea hrană şi medicamente. Din păcate, posibilităţilenoastre sunt foarte mici, funcţionând în prezent cu 20% din buget tăiat. Mareanoastră problemă este ca nu avem resurse financiare. Tot ce facem estevoluntariat. Dar îngrijirea animalelor cere şi medicamente, suplimente de hranăşi altele, lucruri care costă bani”, ne-a declarat Matei Cătălin, consilieri laPrimăria Fierbinţi Târg.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Animalelordin România, Emilian Prodan, ne-a precizat că cei 31 de cai ar putea fitransferaţi într-un adăpost din Capitală. “Sefac demersuri pentru transferul cailor în Bucureşti. Discutămîn mai multe locuri pentru a asigura un adăpost adecvat şi hrana acestoranimale. Timp de şase luni, cei 31 de cai sunt în grija Primăriei Fierbinţi. DorinDrăgoi nu va mai intra în posesia cailor. S-a deschis un dosar penal împotrivaacestuia, iar Procuratura din Urziceni va decide dacă începe urmărirea penalăîmpotriva acestuia”, ne-a precizatEmilian Prodan.

“Caii sunt adăpostiţiîntr-un grajd de vaci dezafectat”

Preşedintele fundaţiei Paco,asociaţie care se ocupă cu ajutorarea animalelor părăsite din România, IlincaCioculescu, dar şi alte fundaţii, au transportat mâncare şi medicamente pentrucai. “Unul dintre armăsari a avut probleme de sănătate, dar înprezent, calul este mai bine. Am adus medicamente şi mâncare pentru cei 31 decai. Nu prea mai există loc la adăpostul din Capitală. Grajdul din Fierbinţi nueste un loc adecvat unde să fie adăpostiţi cei 31 de cai. Deocamdată, amenajămacest grajd pentru a nu se îmbolnăvi animalele. Sunt condiţii improprii pentruiernarea cabalinelor”, ne mai explicat IlincaCioculescu, aflată chiar în grajdul din Fierbinţi la momentulîn care a fost contactată telefonic.

Şi Administraţiei Lacuri, Parcuri şi AgrementBucureşti susţine că este interesată de soarta celor 31 de cai şi a trimis pachetecu alimente la ferma de la Fierbinţi.

Pe 15 noiembrie, Judecătoria Urziceni adecis, în premieră pentru România, decăderea din drepturi a stăpânului celor 31de cai de la Fierbinţi. Animalele au fost eliberate din fostul grajd al CAPFierbinţi, la două zile de la pronunţarea hotărârii judecătoreşti, fiind încredinţateautorităţilor locale. La eliberarea armăsarilor au participat autorităţilelocale, reprezentanţii Poliţiei Animalelor, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare,dar şi medici veterinari din alte trei judeţe, care au oferit medicamentaţianecesară animalelor maltratate.

UPDATE: Lumânăripentru calul Senior aprinse la gardul FMV

Cei care au urmăritpovestea calului Senior s-au adunat astăzi la intrarea Facultății de MedicinăVeterinară pentru a aprinde o lumânare în memoria unui fost campion sechestrat îngrajdurile facultății. Câteva poze cu Senior, dar și cu alți cai ce și-au găsitsfârșitul la FMV, erau lipite pe gardul instituției Trecătorii se opreau șiciteau afișele nedumeriți. Organizatoarea evenimentului îi lămurea,îndemnându-i pentru mai multe detalii să acceseze atât pagina oficiala deFacebook a lui Senior, cât și pe site-ul ziarului Puterea. Un grup de studențila FMV s-au oprit în fața pozelor înainte de a intra în curte și au spusrâzand: ”Ce domne, la noi caii mor de bătrânețe!”. Apoi o sudentă a completat:” Lasă-i în pace. Îți vine să crezi că sunt studenți în anul V?! Așa e la noiîn România, vă mai miră ceva? Și mie mi-a murit câinele aici”.Pe lângă cei prezenți în fața facultății, oameni din mai multe orașe din România au postat pe pagina de Facebook a lui Senior poze cu lumânări aprinse pentru el.Într-un final, paznicul a venit și le-a spuscelor adunați în fața FMV să strângă lumânările, amenințând că îl aduce pedecan. Degeaba l-au așteptat pe domnul Gabriel Predoi, considerând aceasta oocazie numai bună pentru câteva explicații despre Senior. Când am plecat, decanul nu venise înca iarlumânările ardeau în continuare împotriva vântului.(M.A.)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-29

Mai multe imagini:
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TIBI
10 Dec 2010

Nu stiu cum sa incep sa c omentez acest caz.... Ast azi am avut curs la Toxic ologie cu Crivineanu, de la dansul am aflat c s-a intamplat cu acest cal. E vindet acesta a fost un m otiv sa se mai distreze p e seama actualei conducer i a FMVB, dar lasand la o parte circumstantele `su specte` ale decesului ace stui cal, eu cred k acei care astazi au depus lacr imi si lumanari in fata u nei facultati care impune respect at c treci prin fata ei, ar treb sa s gan deasca:animalele nu au su flet, nu au spirit....
CUCU
11 Dec 2010

Roxana ,Renata cred ca as a te cheama.LA CONCURSURI NU VA VAD DAR VA FILMATI SINGURE! Sunte-ti penib ile ca vreti sa va afirma ti pe seama unui cal. P rotestati pentru FMV SI L ASATI calul in pace. Rep et calul Senior nu a fost campion !
NITHARD
11 Dec 2010

Cucu ...Cand ne am vazut noi ultima oara ? :)
MAA
11 Dec 2010

Tibi "Un alt aspect care ar treb privit esta acela finaniciar si nu in ulti mul rand cel legat de vii toare acreditare si cerin tele ei de care voi sigur habar aveti." >> nu vret i acreditare de ABATOR? v i se potriveste mai bine :D
MIERLITORU_DE_CUCI
11 Dec 2010

@CuCu: Poate nu stii, dar fiecare pasare pe limba ei piere! Si, in cazul ta u, sentinta e irevocabila . Lasand la o parte f aptul ca esti agramat (st ii ce-i aia?), nici eu nu te-am remarcat pe la con cursuri, dar de-acum voi avea atentia sporita. Spe r sa am ocazia cat de cur and sa ma afirm pe seama ta! @tibi: Tu stii des pre ce vorbesti? Si nu ma refer la modul la care t e exprimi in scris - sufi cient de neinteligibil.
MVTP099
11 Dec 2010

Dragii mei, sunt tari c are au progresat mai mult ca Romania in domeniul a sta si fara astfel de sac rificii inutile. Studenti i isi fac practica fie cu organe din plastic, fie pe animale eutanasiate co rect donate de stapanii l or din diverse motive(far a injunghiere, taierea ju gularei etc). Animalele n u au suflet, nu au spirit , dar ce au? Au doar fort a sa va care pe voi nu, s a va faca pe voi sa va si mtiti stapani si voi sa n u aveti nici macar minimu l de respect pe care-l av eti pentru o sluga.
CUCU
11 Dec 2010

Mierlitoru_de_CuCi : ))) Esti penibil.Ceri pub licitae gratuita:)).Ma pl ictisiti complexatiilor!L asa-ti bietul cal in pace si luptati-va cu FMV.
CUCU
11 Dec 2010

Nitard ultima oara te-am vz la Hermes la concurs s i pe urma la pipera cand radiai o masina pe data d e 08-12-2010
KARRUSSO
11 Dec 2010

cucu ai numele pe care il meriti...nu cunosc niciu na din persoanele prezent e pe acest site, dei nici pe tine, dar imi permit sa iti spun, taci doamne iarta - odata, ce dracu a i cu razboiul asta person al? Reprezinti FMV-ul? ca re naiba e interesul tau? te ataca cineva? NU!! Asa ca lasa naibii oamen ii sa isi manifeste o suf erinta reala, lasa-i sa s chimbe ceva, si tu zaci i n continuare in mediocrit atea ta dar in TACERE!! Ni s-a acrit de tine sc umpule! GATA!!!!
KARRUSSO
11 Dec 2010

Sunteti niste oameni tris ti si mediocri si daca nu invatati sa luptati pt c eva in care credeti, atun ci sincer, meritati sa za ceti intr-un sistem defec tuos, si sa aveti la capa t de drum o pensie de 300 de lei. De ce ? PENTR U ca n-ati facut NIMIC in viata cu adevarat IMPORT AT SI mai ai curaj sa sari la gatul altora? Ti ne cont ca am urmarit ace st caz din ziua 1 si ink nu cunosc nicio persoana din astea pe care le acuz i tu. Asa ca pleaca cu paranoia ta in alta part e, jenantule!
NITHARD
12 Dec 2010

Da ..tu esti ..sincer imi pare rau ca esti tu ..nu am vazut niciodata motiv sa sari la mine total gr atuit ...daca tu asa cons ideri e problema ta ...eu nu am de gand sa ma cert cu nimeni care nu e leg at de FMV.

Adauga un comentariu

Random image