2018-11-16 11:51


Primarul general a sărit peste lege pentru a avansa la Universitate

 |  19:00
Primarul general a sărit peste lege pentru a avansa la Universitate

Sorin Oprescu nu a îndeplinit criteriile pentru a deveni profesor universitar. La concursul organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Oprescu a avut trecute în dosar lucrări ce aparţineau studenţilor săi, fără ca actualul primar general al Capitalei să fie coordonator al tezelor. Prin urmare, aceste lucrări nu îi pot fi associate lui Oprescu. Cu toate acestea, Sorin Oprescu este şi în prezent profesor universitar la UMF.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, profesor universitar la UMF “Carol Davila” din Bucureşti, nu a îndeplinit criteriile necesare pentru a deţine această din urmă titulatură. Conform documentelor din arhiva Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila”, în lista lucrărilor depuse la dosarul prin care Sorin Oprescu era promovat ca profesor universitar, în anul 2000, erau trecute şi texte ale studenţilor actualului primar general. Sorin Oprescu nu figura însă nici coordonator, în cazul mai multor lucrări trecute în dosarul său de concurs. Cu toate acestea, Oprescu a obţinut titulatura de profesor universitar, păstrându-şi postul şi în prezent la UMF Bucureşti şi având imaginea unuia dintre cele mai bune cadre didactice de predare ale instituţiei de învăţământ superior.

Sorin Oprescu a avut primul articol cotat ISI (baza de date internaţională ce reuneşte cele mai importante texte ştiinţifice publicate în ultimii 100 de ani) abia în 2009, până în prezent publicând în total 5 astfel de lucrări.

Cine se aseamănă se adună

Edilul-şef al Capitalei este bun prieten cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, dar şi un apropiat al actualului prorector didactic de la UMF “Carol Davila”, Ecaterina Ionescu, despre care PUTEREA a arătat că şi-a trecut, la rândul ei, date false în fişa de autoevaluare depusă la concursul în urma căruia a devenit profesor universitar. La concursul pentru ocuparea funcţiei de profesor universitar organizat de UMF Bucureşti în 2006, Ecaterina Ionescu a declarat în fişa sa de autoevaluare că are publicate, până la acea dată, 13 articole ISI. În realitate însă, potrivit bazei de date ISI, Ecaterina Ionescu nu avea nici un articol de acest gen în 2006. Abia până în 2013, strângând 9. Acestea cu toate că standardul minim pentru profesor universitar era în 2006 de două articole cotate ISI.

Contactat telefonic de reporterii noştri, rectorul UMF “Carol Davila”, Ioanel Sinescu, ne-a spus că trebuie depusă o sesizare scrisă pe adresa universităţii pentru a fi verificate cele două cazuri.

Cariera lui Sorin Oprescu la UMF Bucureşti

- Profesor Doctor, Chirurgie Generală

1973 – 1981;

decembrie 1978 - Asistent universitar stagiar, prin concurs - clinica chirurgicalã a Spitalului Clinic Brâncovenesc (prof. dr. Florian Mandache);

- Noiembrie 1982 - Asistent titular dupã susţinerea examenului de medic specialist chirurg;

- 1981 - Doctor în ştiinţe medicale - specialitatea chirurgie generalã;

- 1985 - Asistent universitar titular - medic specialist chirurg la Clinica Chirurgie II, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (prof. dr. Dan Gavriliu);

- 1990 - Medic primar chirurg la Clinica Chirurgie Digestivă Superioară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti;

- 1996 - Conferenţiar universitar al UMF “Carol Davila” Bucureşti;

- 2000 – Profesor universitar al UMF “Carol Davila Bucureşti.

Primarul general a sărit peste lege pentru a avansa la Universitate
zoom


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: oprescu, ecaterina, ionescu, professor, universitar, concurs, umf, medicina, frauda, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOMAR AISAM
19 Iul 2013

Sunteti o fituica basista. Bine ca mai exista pdl- UL, caci altfel...
HEFZII
27 Sep 2015

S-a dus unde unde a fost sustinut de complicii lui; si nu unde ar merita, si nici unde doresc acesti pretini ai lui sa-l vada. In acest moment mii de persoane se roaga. In acest moment sute sau mi de persoane complice sau implicate in infractiuni cu acest puscarias se roaga. Nu se roaga insa ca acest infractor sa traiasca ; se roaga ca sa opresu sa crape, ca sa nu apuce sa sifoneze tot ce stie, si sa-i traga si pe ei la puscarie... De aceaia puscariabili se zvarcolesc si arunca in joc toate resursele de care dispun; in absolut toate structurile statului.... Findca daca s-ar aplica legile efectiv in romania; ar fi necesar sa se mai construiasca inca cel putin 500 000 de locuri la peliprava. Daca luati toti spagarii din primariile romaniei; toate cadrele medicale; pe cei din invatamant; din justitie; din vami din politie, si din absolut toate institutiile staului si nu numai...cum ar fi inspectori, ingineri constructori, patronii si directorii din unitatile de productie alimentara, medicante, farmacii, regii etc se depasete milionul de puscariabili. Si stiti care e culmea ca toti acestia ar considera ca oprescu merita macar vreo 10-20 de ani de puscarie... - Deci; multa sanatata dom primar la belu sau la peliprava! tie si acolitilor tai!!! Amicii tai se roaga pentru tine impreuna cu toate ghicitoarele in palme din romania sa faci mcar un atac cerebral ca sa ramai definitiv mut; daca un infarct fatal nu ti se potriveste inca... Oprescule fi fara grija ca se va gasii o armata de bocoitoare si de casaca gura care sa te petreca pe ultimul drum; unii din curiozitate, altii de bucurie si altii din obligatie.... O sa se spuna si despre tine ca despre vadim: ''despre morti numai de bine..'' Deci; mort sa te vedem, dar nu inainte de a vomita tot ce stii; si tu dom doctor chiar esti o intreaga enciclopedie ambulanta a infractiunii si a infractorilor penali, nicidecum un fistecine oarecare... Opescu stie mult prea multe si sistemul il va puapa in cur ca pe muba
Random imageUltimele stiri


loading...