2019-01-20 01:38


Primarul Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie

 |  09:56
Primarul Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie va rămână în arest preventiv, în dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru corupție, potrivit unei decizii a judecătorilor de la ICCJ.

Magistrații au respins cererea lui Marian Vanghelie de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, arest la domiciliu sau control judiciar.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

"În perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte", a precizat DNA.

Potrivit anchetatorilor, „comisionul" respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

"Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și ale sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, susţin procurorii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-22

TAGURI: primar, marian, vanghelie, ramane, arest, preventiv, dosar, cercetat, fapte, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...