2017-01-24 13:17


Primarul din Balş, trimis în judecată

 |  15:27
Primarul din Balş, trimis în judecată

Primarul oraşului Balş, Vitalie Stanciu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi două infracţiuni de fals intelectual, alături de administratorul SC Eurocom SRL, Eugen Butoi, acuzat de folosire sau prezentare de declaraţii sau documente false, care au avut ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul Comunităţii Europene, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals, toate în formă continuată, informează un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul derulării procedurilor de accesare a unor fonduri SAPARD în vederea construirii unui abator pe raza oraşului Balş, judeţul Olt, în perioada 2006-2007, Eugen Butoi, în calitate de reprezentant legal al SC Eurocom SRL, a prezentat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) - Centrul Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 4 S-V Oltenia din Craiova şi, ulterior, la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Olt, mai multe documente inexacte sau incomplete referitoare la ridicarea construcţiei.

”Ca urmare, firma inculpatului Eugen Butoi, SC Eurocom SRL, a obţinut pe nedrept suma totală de 942.392,97 lei (echivalentul a 274.624,35 euro), reprezentând fonduri din bugetul Comunităţilor Europene şi din bugetul naţional. În demersul său, Butoi Eugen a fost sprijinit de inculpatul Stanciu Vitalie, care, în calitate de primar al oraşului Balş judeţul Olt, a dispus emiterea şi prelungirea în mod nelegal a documentelor false depuse la APDRP, respectiv certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire. De asemenea, Stanciu Vitalie a omis să înregistreze în evidenţele speciale ale Primăriei aceste documente pentru a ascunde faptul că lucrările au fost începute fără respectarea legii”, susţin procurorii.

Aceştia arată că prin această operaţiune, bugetul Primăriei Balş a fost prejudiciat cu suma totală de 35.512,46 lei reprezentând taxele pe care SC Eurocom SRL ar fi trebui să le achite pentru emiterea actelor respective.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.697.477,13 lei, reprezentând valoarea integral decontată SC Eurocom SRL şi penalităţi. În vederea recuperării pagubei produse APDRP, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând SC Eurocom SRL. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Dolj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: primar, bals, sitalie_stanciu, judecata, dnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STEFANV
19 Dec 2011

Ha ha ha... sper sa-l si aresteze. A mai facut si anul acesta magariii... pentru ca el este primar de scoala din partea PDL de vreo 3 ani. Nu a vrut sa primeasca la post profesori cu medii mari la titularizare, ci a primit unii care nici macar nu au dat examen de titularizare (sau care au luat note foarte mici). A ignorat decizia inspectoratului scolar din Slatina. Dar nimeni nu ia masuri impotriva lui. As putea spune, simplu, ca este spagar... dar ar fi prea simplu. Este mai mult decat atat: este un ticalos.
Random image