2018-12-11 14:13


Procesele-fantomă de la Judecătoria Răcari

 |  21:00
Procesele-fantomă de la Judecătoria Răcari

Caz fără precedent la CSM, unde inspectorii judiciari au dezvăluit modul prin care s-au obţinut hotărâri judecătoreşti cu soluţii dinainte ştiute. La Judecătoria Răcari s-au pronunţat zeci de hotărâri ce ţin loc de act autentic de vânzare-cumpărare, iar în unele cazuri s-a preschimbat termenul de judecată, s-a soluţionat pe fond fără ca părţile să fie chemate la judecată şi fără ca instanţa să solicite acte obligatorii în baza cărora să dea o soluţie. Din această cauză, care se numeşte nerespectarea distribuţiei aleatorii a dosarelor, Judecătoria Răcari nu mai are conducere, instanţa fiind administrată de la Tribunalul Dâmboviţa şi Curtea de Apel Ploieşti. Înainte ca preşedintele instanţei, judecătoarea Florica Mihalcea, să fie cercetată disciplinar, Inspecţia Judiciară a realizat o verificare de fond la Răcari. S-a confirmat că un reclamant avea dreptate. Interesul lui legal, acela de a intra în posesia unei locuinţe în schimbul îngrijirii unei bătrâne, a fost anihilat printr-un proces fantomă.

La Răcari s-a dat soluţia pe un imobil din Bucureşti

Cazul trebuia să o aducă în faţa judecătoarei Florica Mihalcea pe bătrâna Angela Brescan, pârâtă în acest caz. Ea ar fi dat curs unei promisiuni de vânzare-cumpărare a garsonierei sale către o persoană care s-ar fi angajat să o îngrijească. Locuinţa este în Bucureşti, iar cei care au obţinut o hotărâre care să ţină loc de act autentic de vânzare-cumpărare s-au adresat Judecătoriei Răcari. Magistratul nu a citat părţile, însă a preschimbat termenul de judecată şi a soluţionat cauza pe fond. Cum a hotărât judecătoarea că este competentă teritorial, vor analiza membrii CSM în luna septembrie. În hotărâre se arată că s-a judecat o pricină cu „un imobil casă (garsonieră) compus din o cameră de locuit, precum şi cota indiviză din suprafaţa de folosinţă comună a imobilelor (...)”, fără să se indice localitatea în care se află garsoniera. Florica Mihalcea este cercetată disciplinar pentru neîndeplinirea actelor de procedură cu rea-credinţă şi riscă excluderea din magistratură. Magistratul nu a fost găsit la instanţă pentru a ne da o declaraţie, iar biroul de presă al Judecătoriei Răcari nu ne-a răspuns.

Trucarea repartizării aleatorii are consecinţe

Mecanismele de trucare a distribuţiei aleatorii a dosarelor descoperite la Judecătoria Răcari se întâlnesc în toata ţara, mai ales la instanţele mici, acolo unde numărul redus al judecătorilor creează complicităţi. Consecinţele sunt dramatice, atunci când un imobil, teren asupra căruia ai interes, fie că eşti coproprietar, moştenitor sau proprietar, a fost trecut cu autoritatea unui magistrat pe numele sau în proprietatea altei persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GIGI
11 Aug 2011

asa e in toata tara mai ales la imobiliare!
Random imageUltimele stiri


loading...