2018-12-15 06:41


Procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de Radu Pricop pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii

 |  14:19
Procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de Radu Pricop pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii

Procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în dosarul în care este cercetat și omul de afaceri Sergiu Lucinschi, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Infracțiunea ar fi fost săvârșită de Radu Pricop în calitate de avocat al lui Sergiu Lucinschi, căruia i-a oferit o soluție ilegală pentru obținerea unei sume de bani de la un alt om de afaceri. Soluția ar fi constat în încheierea unui contract de împrumut fictiv pentru suma de 2 milioane de euro, deși avocatul știa că nu aceasta era situația reală.

Radu Pricop a fost, miercuri, la sediul DNA din București, el fiind cercetat deja de procurorii anticorupție sub control judiciar pentru complicitate la șantaj, în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Potrivit procurorilor, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial i-a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanță juridică", conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el i-a transmis, prin intermediul acestora, lui Sergiu Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

Radu Pricop este anchetat de DNA și într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul "Moșia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș. DIICOT și-a declinat pe 16 martie în favoarea DNA competența în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: procuror, dna, extinde, urmarire, penala, radu, pricop, instigare, savarseste, infractiune, fals, declaratii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...