2018-12-15 13:29


Procurorul care nu a contestat eliberarea violatorilor din Vaslui nu va fi sancţionat

 |  07:14
Procurorul care nu a contestat eliberarea violatorilor din Vaslui nu va fi sancţionat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, miercuri, sancţionarea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Ingrid Botezatu, care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a violatorilor din Vaslui.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a respins acţiunea ca neîntemeiată. Decizia CSM nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi.

Inspecţia Judiciară (IJ) a cerut, la sfârşitul lunii august, sancţionarea disciplinară a lui Ingrid Botezatu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, transmite Mediafax. 

Inspecţia Judiciară a cerut CSM sancţionarea procurorului, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi litera m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: procuror, nu, contesta, eliberare, violator, vaslui, sanctioneaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...