2019-01-16 19:11


Procurorul general, SOMAT de parlamentari. Ce scrisoare i-a trimis Comisia de ANCHETĂ privind alegerile din 2009

 |  12:44
Procurorul general, SOMAT de parlamentari. Ce scrisoare i-a trimis Comisia de ANCHETĂ privind alegerile din 2009

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va trimite, miercuri, o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care îi va solicita să pună la dispoziția comisiei copia dosarului referitor la acest scrutin, a declarat, pentru Agerpres, deputatul PSD Oana Florea, președintele comisiei.

"Este practic o somație către procurorul șef, procurorul general, prin care, practic, demontăm toate argumentele făcute în scrisoarea trimisă către noi prin care refuză să ne furnizeze o copie a dosarului, argumentând, în drept, prin Constituție și legile în vigoare și concluzionând că își exercită practic dreptul în mod abuziv, neexistând nicio lege care să-l împiedice să facă lucrul acesta. De asemenea, suntem de acord că nu există nici o obligație stipulată de lege, dar în virtutea colaborării dintre instituții, atât și noi cât și dânșii fiind instituții publice și având scopul comun aflarea adevărului, trebuie să conlucrăm împreună", a precizat Oana Florea.

Ea a menționat că în scrisoare vor fi demontate "punct cu punct" argumentele procurorului general din prima scrisoare, membrii comisiei invocând Constituția României, articole din Codul de Procedură Penală și legea 544/2001 privind regimul public al informațiilor de interes public, precum și deciziile CCR 411/2017 și 428.

Florea a precizat că scrisoarea va fi transmisă procurorului general în cursul zilei de miercuri.

Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea inițială a comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 de punere la dispoziție în copie a dosarului deschis în urma afirmațiilor lui Dan Andronic și care viza scrutinul.

În această cauză s-a dispus la 20 iulie clasarea, "întrucât faptele nu există în materialitatea lor", menționează Parchetul General.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-26

TAGURI: procurorul general, comisia de ancheta, somatie, oana florea, alegeri prezidentiale, 2009, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VFD
14 Aug 2017

eu in skimb o'' somez'' pe oana Consuela florea sa faca un sex gratuity cu mine/////
Random imageUltimele stiri

loading...