2016-12-10 18:42

DEZVALUIRI


Procurorul care l-a anchetat pe Bercea Mondial, sancţionat de CSM

 |  14:40
Procurorul care l-a anchetat pe Bercea Mondial, sancţionat de CSM

Procurolul Eugen Iacobescu a fost cercetat de Inspecţia Judiciară din cadrul CSM, după ce, în luna februarie 2010, el a făcut dezvăluiri în faţa presei despre dosarul în care Bercea Mondial era cercetat pentru tentativă de omor asupra unuia dintre nepoţii săi. Drept pedeapsă, Secţia de disciplină pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, sancţionarea lui Iacobescu cu mutare disciplinară, pe o perioadă de 3 luni, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru nerespectarea confidenţialităţii.

Procurorul a declarat în 2010 că la dosar există discuţii telefonice între Bercea Mondial şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, care indicau că interlopul i-ar fi dat lui Mircea Băsescu suma de 300.000 de euro pentru a-l ajuta să scape de acuzaţii. Eugen Iacobescu a mai fost cercetat disciplinar în 2004 de către CSM, el fiind dat atunci afară din magistratură, pe motiv că şi-ar fi incendiat intenţionat apartamentul cu scopul de a încasa banii din asigurări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: Eugen_Iacobescu, procuror, anchetat, Bercea_BondialuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fiul lui Gabriel Oprea, audiat de procurorii DNA Fiul lui Gabriel Oprea a venit miercuri, la sediul DNA, acesta fiind chemat în dosarul morții... 07 Dec 2016 | (0)
Medicul Irinel Popescu, audiat de procurorii DNA Medicul Irinel Popescu, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a... 07 Dec 2016 | (1)