2017-01-17 09:30

DEZVALUIRI


Psihoza răpirilor de copii provoacă reacţii violente nejustificate

 |  19:14
În ultimele zile opt echipaje deambulanţă au fost atacate fie verbal, fie fizic, după ce pe internet au apărutmesaje potrivit cărora copiii ar fi răpiţi cu ambulanţe false şi ulterior le-arfi prelevat organe. Poliţia susţine că în Bucureşti nu a fost semnalat nici uncaz de răpire, iar dispariţiile de până acum au fost rezolvate în proporţie de100% fiind vorba de plecări voluntare de la domiciliu.

“Joiseară, pe la ora 20.30, o ambulanţă se ducea la un caz din Pantelimon şi s-aoprit pe stradă să ceară un reper, oprind lângă o femeie cu un copil. Nici nu aapucat să întrebe despre strada unde trebuiau să ajungă, că un bărbat s-a şirepezit şi a aruncat cu o scândură spre maşină, dar din fericire nu a reuşit săo lovească. Şoferul ambulanţei a plecat imediat cu maşina", ne-a relatatAlice Grasu. Ea a mai spus că, vineri noapte, nişte indivizi au aruncat cupietre după o ambulanţă chemată la o urgenţă pentru un copil în zona Pajura dinCapitală. "Din cauza unor zvonuri false, angajaţii Ambulanţei întâmpinădificultăţi în activitatea de salvare de vieţi omeneşti. Conducerea AmbulanţeiBucureşti neagă că ar fi implicată în aceste acţiuni. Ambulanţele noastre suntvopsite în culori distincte şi au toate emblemele distinctive, iar toţiangajaţii poartă echipament de protecţie în culorile protocaliu cubleumarin", a precizat Alice Grasu, medic coordonator al Ambulanţei Bucureşti.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei auprecizat că nu au fost înregistrate cazuri de răpire de copii pentru prelevarede organe şi că mesajele care circulă pe internet sunt false, iar cei carele-au lansat ar putea răspunde în faţa legii. Şeful Poliţiei Capitalei,chestorul Vasile Viorel, a precizat că au început o serie de verificări pentrua-i identifica pe cei care au lansat astfel de mesaje pe reţelele desocializare şi, în funcţie de conţinutul primului mesaj lansat, vor fi luatemăsuri. Vasile Viorel a atras atenţia celor care lansează astfel de mesaje cănu fac decât rău şi le-a cerut public să înceteze.

Vasile Viorel a declarat că nu a fostsemnalat nici un caz de răpire în Capitală şi că dispariţiile înregistrate pânăacum au fost acţiuni voluntare şi au fost soluţionate în proporţie de sută lasută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-13



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image