2019-01-17 13:51


Radu Mazăre, în arest la domiciliu. ICCJ i-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv

 |  09:14
Radu Mazăre, în arest la domiciliu. ICCJ i-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv

ICCJ a admis cererea primarului suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro.

Hotărârea de joi a instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA.

Până la rămânerea definitivă a sentinţei, edilul suspendat va sta în Arestul central al Poliţiei.

Primarul Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Edilul este acuzat că, în perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

De asemenea, Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială, peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Şi în acest caz, mita ar fi fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă şi aceeaşi firmă controlată de cei doi inculpaţi, susţin procurorii.

Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada noiembrie 2006 - 2013, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi Strutinsky, în valoare totală de peste 6 milioane de lei. În perioada noiembrie 2008 - 2012, în aceeaşi calitate, Mazăre a mai semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între Primăria Municipiului Constanţa şi o societate comercială la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei.

Radu Mazăre a fost suspendat în 6 aprilie din funcţia de primar al municipiului Constanţa, pe care o ocupă de 15 ani. Ordinul de suspendare a fost dat atunci de prefectul Constantin Ion.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-03-14

TAGURI: radu, mazare, arest, domiciliu, iccj, admite, cerere, inlocuieste, arest, preventiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
22 Mai 2015

nu ajunge......ar trebui eliberat.....Constanta a ramas fara faraon-mascrici....cine mai plimba panaramele cu basculanta machiata in car alegoric....doar nu o s merg acum la Anvers ca Basescu daca vreau o curva....sau la Pleshkoi....eliberati-l pe marele FISHHHHHHH...BALIK-PEZEVENGHI...)))
Random imageUltimele stiri

loading...