2017-01-17 04:57

DEZVALUIRI


Răfuielile mafiote continuă în Piatra Neamţ. Furnizorul armei folosite de Chilat la uciderea lui Mararu a primit o bătaie soră cu moartea

 |  19:49
Răfuielile mafiote continuă în Piatra Neamţ. Furnizorul armei folosite de Chilat la uciderea lui Mararu a primit o bătaie soră cu moartea

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu,cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ în cazul fraţilor Mararu, aajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Bacău, luni seară, după ce a fostlovit cu bâtele de patru persoane care au coborât dintr-un BMW cu care seşicanase în trafic, la intrarea în Bacău. Până în prezent, poliţiştii l-aureţinut doar pe şoferul BMW-ului.

Potrivit poliţiştilor băcăuani,incidentul s-a petrecut la bariera situată la ieşirea din municipiul Bacău,unde maşina lui Puiu Mironescu, un autoturism Audi, în care se mai afla şiprietena acestuia, a fost lovită frontal de un alt autoturism din care aucoborât patru indivizi înarmaţi cu bâte. Poliţiştii spun că iniţial şoferiis-au şicanat în trafic, după care cele două maşini s-au ciocnit. "După ces-au şicanat în trafic reciproc o porţiune de drum pe care s-au deplasat în acelaşisens, maşina BMW a intrat în depăşire şi a virat brusc în faţa celeilaltemaşini, astfel încât impactul a fost frontal", a declarat subcomisarulAurelian Nădejde, şeful Poliţiei Rutiere a municipiului Bacău, care a precizatcă în urma impactului şoferul autoturismului BMW a rămas blocat în maşină. Dupăimpact, patru persoane aflate în BMW au coborât şi l-au luat la bătaie peMironescu, lovindu-l cu bâtele. Norocul lui a fost că, prin zonă trecea unechipaj al Poliţiei Rutiere, moment în care atacatorii s-au urcat într-un altautoturism şi au fugit.

Puiu Mironescu a fost transportat laSpitalul de Urgenţă Bacău, suferind mai multe fracturi şi traumatisme în urmaloviturilor primite. La spital au ajuns şi prietena lui Mironescu, dar şişoferul autoturismului BMW, care au fost răniţi în urma impactului dintre celedouă maşini. Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bacău,a declarat că Mironescu a suferit fracturi la mâini şi la picioare, precum şila cutia craniană. Prietena lui Mironescu este internată în secţia de Ortopedie,iar la secţia de Chirurgie este internat Laurenţiu Păvălucă, şoferulautoturismului BMW.

Ulterior, Puiu Mironescu a fosttransferat la Spitalul de Urgenţă din Iaşi unde medicii îi vor opera întâifracturile. ”Pacientul şi-a dorit să fie operat şi tratataici. Are 10 fracturi la mâni şi la picioare. Am vorbit deja cu mediciiortopezi să vedem cum facem, să lucrăm în două echipe pentru a scurta timpulintervenţiilor chirurgicale asupra fracturilor. A avut noroc fiindcă estecorpolent. Altfel, nu ar fi rezistat. Aici vorbim şi de mase musculare care auatenuat loviturile de bâte asupra organelor vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Iaşi,doctorul Paul Sârbu.

A scăpat dintr-un asasinat

În februarie 2006, Mironescu a fostvictima unui atac armat, în apropierea locuinţei sale din Piatra Neamţ. El afost împuşcat în partea stângă a maxilarului şi în piciorul drept.

În luna ianuarie a acestui an,procurorii Parchetului Instanţei Supreme l-au pus sub acuzare pe Ioan DumitruMironescu, zis Puiu, în cazul asasinării lui Gheorghe Mararu. Acesta esteacuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare delibertate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din ParchetulÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Anchetatorii au stabilit că Mironescu afost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi care l-a anunţat că GheorgheMararu se află în cafeneaua unde a avut loc asasinatul.

În acest caz a fost arestat CristianChilat, care este recidivist, având condamnări pentru distrugere şi pentrunerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

FărăTobă şi Şoric

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu agenerat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerulde Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, asecretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJNeamţ, Aurelian Şoric. Pe de altă parte, comisarul Aurelian Şoric este judecatîn Consiliul Superior de Disciplină din IGPR, la solicitarea ministrului internelor,după ce, prin afirmaţiile făcute, a acreditat ideea că Poliţia agreeazăcămătăria. Mai mult, el a declarat că există şi procurori care dau bani cucamătă.

Cafeneaincendiată

Unei femei de afaceri din Piatra Neamţi-a fost incendiată, în luna ianuarie, cafeneaua „Paris Cafe”, deţinută de Oanaşi Magdalena Vicol. Anchetatorii spun că a fost vorba despre o mână criminală.Aceleiaşi femei i-a fost incendiat, anul trecut, un magazin. Cel care aincendiat magazinul este Cristian Chilat, zis Falău, care împreună cu o altăpersoană a aruncat o torţă incendiară prin geamurile magazinului, după care afugit. A doua zi, Cristian Chilat l-a ucis pe Gheorghe Mararu. Focul a fostprecedat de o explozie puternică, în jurul orei 1.00, iar locatariiapartamentelor situate deasupra barului au început să sune la pompieri, deteamă să nu ia foc şi locuinţele lor. Potrivit primelor informaţii furnizate dereprezentanţii ISU Neamţ, cafeneaua „Paris Cafe” a fost incendiată intenţionat.Potrivit anchetatorilor, autorul ar fi folosit o sticlă cu combustibil lichid,iar în momentul atacului ar fi purtat pe cap o cagulă. Imediat după comitereafaptei a fugit cu un autoturism care îl aştepta la mică distanţă. Focul a fostatât de violent, încât a distrus toate bunurile din bar. Primele evaluări aleanchetatorilor arată că pagubele în cazul incendierii cafenelei "ParisCafe" din Piatra Neamţ, care a ars complet, se ridică la 70.000 de euro,clădirea fiind asigurată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19

Mai multe imagini:
Răfuielile mafiote continuă în Piatra Neamţ. Furnizorul armei folosite de Chilat la uciderea lui Mararu a primit o bătaie soră cu moartea
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CHOMBE
18 Feb 2011

Chiar ca este penibil ace st material! Cine a proba t ca individul agresat de presupusii batausi,(tocm iti pe vreo 300 000 de eu ro???), ar fi furnizat ar ma si munitia crimei? Va rog sa verificati atent p ersoana care va furnizeaz a informatii si de unde p rovin acestea de fapt, î n sensul ca ar fi pacat s a provina de la un fost i nfractor, care se pretind e ziarist! Ce stiti dumne avoastra despre interlopi i din solda politicienilo r puterii?

Adauga un comentariu

Random image