2017-01-17 15:12

DEZVALUIRI


Răsplată pentru mită. Trei ani cu suspendare pentru judecătoare

 |  18:46
Răsplată pentru mită. Trei ani cu suspendare pentru judecătoare

Fosta judecătoare la instanţa din Cornetu, LarisaJulieta Dragomir, a fost condamnată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti latrei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită, însădecizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost luată pe 30iunie, iar magistraţii au aplicat, în cazul fostei judecătoare, prevederileintroduse prin Legea micii reforme în cazul recunoaşterii faptei. De altfel,instanţa a decis şi punerea de îndată în libertate a fostului magistrat, carese află în arestdin luna mai. Totodată, Curtea a dispus disjungerea cauzei în ceea ce îl priveştepe Marin Nicolae, considerat complicele Larisei Dragomir. Preşedintele Traian Băsescua semnat, pe 20 iunie, decretul privind eliberarea din funcţie a judecătoareiLarisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, trimisă în judecată înstare de arest de procurorii DNA pentru luare de mită. Plenul CSM a luat act, în19 mai, de solicitarea judecătoarei Larisa Julieta Dragomir de eliberare dinfuncţie prin demisie, cererea fiind admisă. Judecătoarea Larisa JulietaDragomir, de la instanţa din Cornetu, a fost trimisă în judecată, pe 13 mai, deprocurorii anticorupţie, la o săptămână după ce a fost prinsă în flagrant întimp ce primea 2.300 de euro pentru a soluţiona favorabil mai multe dosare, susţinprocurorii anticorupţie. Potrivit sursei citate, Larisa Julieta Dragomir, judecătorla Judecătoria Cornetu, va fi judecată pentru luare de mită în formă continuată,iar Marin Nicolae pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la luarede mită, în formă continuată. Cei doi au fost trimişi în judecată în stare dearest.

Prinsă înflagrant

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, ladatele de 27 aprilie 2011 şi 5 mai 2011, judecătoarea Dragomir a pretins şi aprimit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae,sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro pentru a pronunţa sentinţe civilefavorabile în dosarele pe care le avea spre soluţionare şi în care denunţătoareaavea un interes direct. În cauzele respective, denunţătoarea contestaseexecutarea silită a unor bunuri imobile cu care aceasta garantase unele împrumuturiîncheiate anterior cu persoane fizice. Pe 5 mai 2011, cei doi au fost prinşi înflagrant de procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de2.300 de euro. Având în vedere că în aceeaşi zi, Secţia pentru judecători aConsiliului Superior al Magistraturii a avizat reţinerea şi arestarea preventivăa judecătoarei, în ziua de 7 mai 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie adispus arestarea preventivă pentru 15 zile. Anterior, pe 6 mai, Curtea de ApelBucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Nicolae Marin pentru 29 de zile.De altfel, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, prinhotărârea Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători s-adispus suspendarea din funcţia de judecător a Larisei Dragomir începând cu datade 9 mai 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image