2017-01-22 14:06

DEZVALUIRI


Război pe dosarele lui Bercea Mondialu`. Parchetul Curţii de Apel Craiova i-a luat lui Eugen Iacobescu dosarele cu interlopul oltean. Procurorul nu le predă şi va sesiza CSM

 |  19:02
Război pe dosarele lui Bercea Mondialu`. Parchetul Curţii de Apel Craiova i-a luat lui Eugen Iacobescu dosarele cu interlopul oltean. Procurorul nu le predă şi va sesiza CSM

Dosareleîn care este cercetat Bercea Mondialu’ şi rudele acestuia, pentru spălare debani, evaziune fiscală şi tentativă de omor, au fost preluate, ieri, deprocurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Până la aceastămăsură, cauzele lui Bercea Mondialu’ s-au aflat în lucru la procurorul EugenIacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care l-a şi reţinut.

ParchetulGeneral a comunicat, ieri, că Mircea Băsescu nu este cercetat de nici unprocuror de la Parchetul Olt. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetelesubordonate nu se află înregistrat şi nu există în lucru la procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări faţăde Băsescu Mircea, pentru infracţiunea detrafic de influenţă sau alte infracţiuni”, se arată în comunicatul depresă. De asemenea, „în dosare aflate pe rolul Parchetului de pe lângăTribunalul Olt având ca obiect cercetarea infracţiunilor de spălare de bani,evaziune fiscală şi tentativă de omor în care se efectuează cercetări faţă demai multe persoane, în cursul zilei de 24 martie 2011, s-au efectuat percheziţiidomiciliare în mai multe locaţii”.

Motivulpreluării dosarelor de către Parchetul Curţii de Apel Craiova a fostsuspiciunea privind soluţionarea obiectivă a acestora. „Ca urmare asuspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă acauzelor, dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, având ca obiectcomiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, au fostpreluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetul de pe lângă Curteade Apel Craiova în cursul săptămânii anterioare. De asemenea, pe 24 martie2011, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 4¹ Cod procedură penală,procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispuspreluarea cauzei în care este cercetatîn stare de arest inculpatul Anghel Sandu (zis Bercea Mondialu’) sub aspectulsăvârşirii infracţiunii de tentativă de omor”, se mai arată în comunicat.

Descinderi în casele interlopilor

în mai multe locuinţe aparţinând lui SanduAnghel, zis Bercea Mondialu’, şi fraţilor săi, cercetările făcându-se pentruevaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit procurorului EugenIacobescu, peste 200 de poliţişti şi jandarmi au descins în peste 13 locaţiidin Drăgăneşti-Olt şi Slatina, care aparţin lui Sandu Anghel, zis BerceaMondialu’, şi fraţilor săi, precum şi unor interpuşi ai lui Anghel pe numelecărora sunt trecute mai multe imobile. "Sunt cercetaţi şi fraţii lui SanduAnghel pentru evaziune de 15 miliarde de lei vechi. Se caută arme, documentefictive şi bani. Cercetările se fac pentru evaziune fiscală, spălare debani", a declarat procurorul Eugen Iacobescu.

Anchetatoriiau găsit, în timpul percheziţiilor, la unul dintre imobilele unuia dintrefraţii lui Bercea Mondialu’, 200.000 de euro, procurorii ParchetuluiTribunalului Olt extinzând cercetările şi la locuinţele din Bucureşti ale luiSandu Anghel.

Întimpul percheziţiilor, Felix Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, zis Mercedes, afugit de acasă, potrivit procurorului de la Parchetul Tribunalului Olt, EugenIacobescu, în prezent oamenii legii încercând să îl găsească.

„Nu voi preda nici un dosar”

Imediatdupă aflarea veştii că Parchetul Curţii de Apel Craiova i-a luat dosarul,procurorul Eugen Iacobescu a spus că va sesiza Consiliul Superior alMagistraturii, nefiind de acord cu această măsură administrativă. „Voi sesizaCSM, pentru că procurorul este independent. Acum am încercat să ne facemdatoria, iar Parchetul Curţii de Apel Craiova ne ia dosarele. Persoana MirceaBăsescu nu este implicată în acest dosar, Bercea nu a vorbit despre Mircea Băsescunici în arest, nici cu avocaţii lui. Voi solicita intervenţia CSM. Probabil amderanjat pe cineva. De ce Parchetul Curţii de Apel Craiova nu a preluat deatunci dosarele, ci acum, când sunt la finalizare? E o caracatiţă, în care suntnume grele. Nu voi preda nici un dosar, voi contesta în instanţă decizia.”

Clanul lui Bercea a adunataproape 120 de dosare în ultimii cinci ani, dar în nici unul nu a fost trimisîn judecată sau arestat

Membriai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, au fost cercetaţi de PoliţiaOlt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritateafiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent maisunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondialu’.

LucrătoriiInspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt au avut de soluţionat înultimii cinci ani aproape 120 de dosare penale constituite pe numele unormembri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Poliţiei Olt, comisar Claudia Radu, majoritateadosarelor au avut la bază plângeri penale făcute între membri ai familieiAnghel. "Majoritateadintre aceste dosare s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale, plângerilefiind retrase după ce erau depuse. Majoritatea dosarelor priveau conflicte înfamilie. Alte dosare au fost soluţionate cu amenzi penale", a declaratmarţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, comisar Claudia Radu. Conformacesteia, în prezent Poliţia Olt are în lucru alte şase dosare penale pe numelelui Sandu Anghel. "Cinci dintre aceste dosare privesc cauze judiciare, iarunul este pe economic", a explicat comisar Claudia Radu.

EugenIacobescu, procurorul care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel estecercetat pentru tentativă la omor calificat, declara, luna trecută, că , fiind "cel mai bogatom" din judeţul Olt.

SanduAnghel nu a fost trimis niciodată în judecată de magistraţii olteni. Împotrivaacestuia, instanţa a înregistrat doar patru plângeri contravenţionale. LaJudecătoria Balş, în 2007, a existat o propunere de arestare preventivă pentru29 de zile, respinsă însă şi înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au cercetat pe Sandu Anghelîn şapte dosare penale pentru dare de mită, înşelăciune, evaziune fiscală şilovire. Nu a fost trimis în judecată, pentru că probatoriul nu a confirmatvinovăţia, iar soluţiile procurorilor de netrimitere în judecată au rămasdefinitive, nefiind exercitate căi de atac.

Cuneînceperea urmăririi penale a fost soluţionat şi cazul în care interlopul afost acuzat că i-a oferit mită un laptop fostului primar din Drăgăneşti, RaduMatei Dan Mateescu, deschis în 2007. Aceeaşi soluţie au primit-o dosareledeschise un an mai târziu pentru spălare de bani, înşelăciune şi rambursări ilegalede TVA. Tot magistraţii de la Parchetul Olt au fost cei care au dispus, în mai2009, scoaterea de sub urmărire penală a lui Bercea Mondialu’ şi a fiilor săi,Laurenţiu şi Marian, acuzaţi că au încercat să-i ucidă pe fostul consilierjudeţean Valeriu Matei şi pe un prieten al acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20

Mai multe imagini:
Război pe dosarele lui Bercea Mondialu`. Parchetul Curţii de Apel Craiova i-a luat lui Eugen Iacobescu dosarele cu interlopul oltean. Procurorul nu le predă şi va sesiza CSM
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image