2017-01-17 06:46

DEZVALUIRI


Răzbunare între vameși, orchestrată de Băsescu. După ce a făcut pușcărie pentru contrabandă cu țigări, fostul șef al vămii Giurgiu îl acuză pe Vasile Marica că a luat șpăgi

 |  19:45
Răzbunare între vameși, orchestrată de Băsescu. După ce a făcut pușcărie pentru contrabandă cu țigări, fostul șef al vămii Giurgiu îl acuză pe Vasile Marica că a luat șpăgi

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, esteacuzat de un fost vameş, Marius Ungureanu, că a luat mită timp de mai mulţi anipentru a promova sau menţine în funcţii diferite persoane. Liderul sindicalnegă acuzaţiile afirmând că "nu poate fi acuzat de un puşcăriaş".Acuzaţiile vin la scurt timp după ce Traian Băsescu a spus că „regina” (dinschema de şah a lui liderului Pro Lex, Vasile Lincu) se află printre lideriisindicali.

Marius Ungureanu, fost şef al vămiiGiurgiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că a lucrat în sistemulvamal din 1990 până în 2003, iniţial ca lucrător vamal, ulterior ca şef de tură, apoi ca şef de vamă. În 1996 l-a cunoscut peVasile Marica, acesta prezentându-se "ca un om cu relaţii şi cu putere înANV". "Din 1997 până în 2002 îi dădeam bani, câte 2.000-2.500 dedolari pe lună, eu împreună cu Cristoi Robert, care îi dădea aceeaşi sumă debani, cu Ciobanu Eugenia, lidera de sindicat din fostul sindicat Unirea,actualmente Sed Lex", a susţinut Ungureanu. "Vreau să vă spun căMarica a înfiinţat, a organizat şi este principalul beneficiar al acestuisistem. Oamenii nu vor să vorbească, nu vor să facă autodenunţ, pentru că nuvor să suporte consecinţele", a adăugat fostul vameş. Ungureanu a maiafirmat că Marica le oferea celor care i-ar fi dat diferite sume de baniprotecţie împotriva restructurărilor, dar şi promovare pe funcţii de conducere.De altfel, Ungureanu a declarat că există o înregistrare audio în care maimulţi vameşi vorbesc despre faptul că Marica cere sume mai mari de bani de laaceştia. „Cristoiu Robert îi dădea aceiaşi bani. Ciobanu Eugenia, lideră desindicat din fostul sindicat Unirea, actualul Sed Lex, nu ştiu cât îi dădea.Cristoiu Robert a fost şeful vămii Giurgiu, iar acum prefectul judeţuluiGiurgiu”, a mai spus Ungureanu. Fostul vameş a mai spus că în anul 2001 a făcuto sesizare la Ministerul de Finanţe, iar în anul 2003 la PNA.

Pe de altă parte, liderul sindicalVasile Marica a precizat că nu poate să fie acuzat de "un fostpuşcăriaş". Marica a susţinut că Ungureanu a încercat de mai multe ori săîl contacteze, după care a fost dat afară de către Nini Săpunaru. "Dânsulcrede că din cauza mea i se trage arestarea pe care a avut-o", a adăugatMarica. Totodată, liderul sindical a afirmat că îl va da în judecată pe fostullucrător vamal, pentru acuzaţiile pe care i le-a adus, dacă acest caz nu va fianchetat de procurori.

Averea lui Vasile Marica

Conform declaraţiei de avere, VasileMarica deţine un teren de 500 de metri pătraţi în Otopeni cumpărat în anul2006, un apartament achiziţonat în anul 2000 şi o casă de locuit în Otopenicumpărată în 2008. Deţine de asemenea două maşini, o Toyota Yaris - fabricaţie2003 şi un Volkswagen Golf - fabricaţie 2010. Are un credit de 150.000 de eurocontractat în anul 2008 şi scandent în 2038. În anul 2009, Vasile Marica a avutun venit de 88.950 de lei fiind numit pentru funcţia de preşedinte alSindicatului Vamal Unirea şi preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelordin Finanţe. Soţia sa a avut un venit de 71.831 de lei ca angajat alMinisterului de Finanţe.

Cariera prefectului de Giurgiu

Robert Ioan Cristoi, conform CV-ului, a lucrat în cadrul Vămii Giurgiu din anul 1990până în anul 2010. El a ocupat pe rând funcţiile de controlor vamal, şef detură coordonator, inspector vamal, şef birou vamal, director coordonator alDirecţiei Judeţene pentru Accize şi Opreaţiuni Vamale Giurgiu şi directorexecutiv la aceeaşi direcţie. În perioada la care face referire MariusUngureanu 1997-2002, Robert Ioan Cristoi a fost controlor vamal şi coordonator-şefde tură în cadrul Biroului Vamal Giurgiu Zona Liberă. Conform declaraţiei deavere acesta deţine un apartament în Giurgiu cumpărat în anul 2005, o Dacia1310 - fabricaţie 1995. Nu are datorii, iar împreună cu soţia care lucrează laGarda Finaciară au avut un venit de 91.000 de lei.

Averea lui Vasile Lincu

Vasile Lincu, potrivit declaraţiei deavere, este atât preşedintele Sindicatului, de pe urma căruia a încasat într-unan – 8.375 de lei, dar şi director şi redactor la revista Sindicatului, de peurma căreia i-au revenit 45.000 de lei, adică aproape o mie de euro pe lună.Soţia lui Lincu este director la sindicat - funcţie pentru care a luat ceva maimult de 11.000 de lei, economist la Fundaţia „Noi citim” – 4.224 de lei, dar şisecretar general de redacţie şi redactor la revista la care soţul îi este şefmotiv pentru care a încasat şi de aici 4.060 de lei. Altfel, familia Lincu areun teren intravilan în Bucureşti, un apartament în Capitală, o maşina Audi A6,20.000 de euro în conturi şi a primit o donaţie de la o rudă de gradul I de10.000 de euro.

DNA: Nu există nici o sesizare penumele lui Vasile Marica

Contactată telefonic, Livia Săplăcan,purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ne-a declarat că „dinanul 2003 şi până în prezent Marius Ungureanu nu a făcut nici un denunţ la PNAsau DNA. De asemenea, Vasile Marica nu are calitate de învinuit sau inculpat înnici un dosar al DNA”.

Marius Ungureanu: Am sesizat PNA în2003, dar nu s-a întâmplat nimic

Marius Ungureanu, fostul vameş, ne-adeclarat că, în anul 2003, a sesizat Parchetul Naţional Anticorupţie cu privirela şpăgile luate de Vasile Marica, pe atunci şeful Sindicatului „Unirea”. „Amsesizat PNA, dar de atunci procurorii nu au făcut nimic”, susţine MariusUngureanu.

S-a făcut popă, după ce a făcut puşcăriepentru contrabandă cu ţigări

Marius Ungureanu a fost arestat în2003 şi condamnat apoi pentru trafic de ţigări. Una dintre cele cinci vile pecare le deţine Ungureanu a fost cumpărată de episcopul Ambrozie, cu un preţexorbitant pentru acea vreme, 750.000 de euro. Presa a scris că vila cu piscinăs-a transformat într-o mănăstire de lux pentru numai câteva măicuţe. De altfel,Marius Ungureanu a îmbrăţişat şi el această carieră, a terminat teologia dupăce a ispăşit pedeapsa pentru contrabandă.

Armaghedonul vămilor. În 2003, Vasile Marica îl acuza peUngureanu de contrabandă cu ţigări şi trafic de droguri

În anul 2003, prin metode dolosive afost lansat pe piaţa media un Armaghedon al Vămilor. Culmea, la scurt timp dupăce presa a muşcat momeala, Vasile Marica, preşedintele de atunci al UniuniiSindicatelor Funcţionarilor Publici din România (USFPR, afiliat la BNS), a aduso serie de acuzaţii grave directorilor vămilor Giurgiu, Băneasa, Nădlac şi BaiaMare, pe care i-a acuzat de trafic de droguri şi subminarea economieinaţionale.

“Demisia lui Dinu Gheorghe, fostuldirector al Direcţiei Generale a Vămilor, nu rezolvă problemele cu care seconfruntă vămile româneşti. Trebuie schimbat sistemul”, spunea Vasile Marica în2003. “Ungureanueste cunoscut opiniei publice dintr-o serie de scandaluri legate decontrabandă şi droguri, el însuşi fiind un consumator de droguri. Deşi nu s-amai prezentat la serviciu de 15 luni, acesta a fost salarizat în tot acestrăstimp, pentru că e protejat de directorul regionalei vamale Bucureşti -Bogdan Adrian, de conducerea vămii Giurgiu şi de conducerea poliţiei defrontieră Giurgiu care nu au semnalat lipsa de la locul de muncă a funcţionarului”,afirma Marica, în anul 2003.

În acel document intitulat de presăArmaghedonul vămilor, Marius Ungureanu era înfierat ca fiind “creierulafacerilor cu ţigări şi alcool din perioada 1994-1997, contrabandă efectuatăprin vămile BAC-mic şi Mocănaşu, cunoscut ca fiind dependent de droguri,organizatorul unei reţele paralele formate din următorii vameşi: StancioiCătălin, Ilas Liviu, Dobrota Viorel, Iancu Dorel, Dumitru Mirel, Dan Voinea,Scutaru Ligia şi Carlovici Geta, reţea pe care a armonizat-o cu cea condusă deIoana Gheorghe prin intermediul col. Ionescu şi numitul Eugen Gheorghe -patronul unei firme de comisionari în vamă, care se pare le-a construit înSinaia numiţilor Ionescu C., Ioana Gh. şi Bogoievici G. vilele. După spuseleunuia dintre apropiaţii lui Ungureanu (numitul Togoe I.), naşul de botez alcopiilor lui Ungureanu Marius este un cetăţean grec, patronul mai multor firmede transport persoane Grecia - Bucureşti - Iaşi - Cluj, firmă ale căreiautocare trec prin zona de tangentă cu Turcia, de unde se preiau drogurile.Aceste firme disimulează pe teritoriul Bulgariei, o parte din autocare rămânândîn Bulgaria, de unde altele pleacă spre România. Trebuie menţionat faptul căUngureanu frecventează curent cercurile lumii interlope, fiind văzut în Bucureştipe strada Matei Millo stând de vorbă într-un auto marca Opel Vectra de culoarealb, cu nr. de VN, cu numitul Costel Bobic, care după discuţie a intrat însediul DGV, însoţit de către un alt tip Ovidiu”, se arată în acel document.

În cursul procesului Ţigareta II,colonelul Gheorghe Truţulescu a afirmat că unele ţigări erau luate din ZonaLiberă Giurgiu, transporturi în care se băgau şi droguri, timp în careUngureanu era şef de vama la Zona Liberă.

“Despre situaţia materială a luiMarius Ungureanu se ştie că este deosebită, permiţându-şi un trai peste medie:vile, maşini de lux, copii trimişi la studii în Anglia, creşte aproximativ 50de câini de rasă”, se mai arată în Armaghedon.

„Dacărămânem în termeni şahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali”

TraianBăsescu, președinteleRomâniei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-08

Mai multe imagini:
Răzbunare între vameși, orchestrată de Băsescu. După ce a făcut pușcărie pentru contrabandă cu țigări, fostul șef al vămii Giurgiu îl acuză pe Vasile Marica că a luat șpăgi
zoom
Răzbunare între vameși, orchestrată de Băsescu. După ce a făcut pușcărie pentru contrabandă cu țigări, fostul șef al vămii Giurgiu îl acuză pe Vasile Marica că a luat șpăgi
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VALI_B
16 Feb 2011

1999 am lucrat la casa lu i

Adauga un comentariu

Random image