2019-03-21 12:02


REACȚIA ministrului Apărării, după ce un bombardier rusesc a fost INTERCEPTAT în Marea Neagră

 |  16:01
REACȚIA ministrului Apărării, după ce un bombardier rusesc a fost INTERCEPTAT în Marea Neagră

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, cu referire la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre, că acesta ”nu este un lucru nou” și că astfel de lucruri apar frecvent.

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliție aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noștri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt și forțele române care execută misiunile de poliție aeriană. Este, dacă vreți, o formă de manifestare a Federației Ruse cu care noi ne-am obișnuit, în ultimă instanță sunt provocări la care NATO răspunde așa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliție aeriană. Nu discutăm doar despre spațiul românesc, discutăm de spațiul NATO și pentru asta suntem pregătiți să apărăm acest spațiu”, a declarat, vineri, Mihai Fifor, la Sibiu, citeaza stiripesurse.ro.

Declarația ministrului vine în contextul în care un bombardier rus a fost interceptat de avioane de vânătoare britanice trimise joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunțat Forţele Aeriene Regale britanice.

"Avioane de vânătoare Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la prezenţa unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre", se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice.

Avionul militar rus nu a pătruns în spaţiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajării, fără a fi implicate în vreun incident cu avion rus. Avioanele de vânătoare britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi au revenit în siguranţă după încheierea misiunii, precizează Forţele Aeriene Regale britanice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-27

TAGURI: ministrul apararii, mihai fifor, bombardier rusesc, marea neagra
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Iul 2018

foarte adevarat ce spune....Rusii incearca permanent apele teritoriale ale NATO nu numai in Romania dar si in Marea Nordului dar asta nu inseamna ceva iesit din comun,vin cu avioanele pana la limita teritoriala probabil ca sa testeze timpul de reactie,si sunt escortati de politia aeriana NATO pana la iesirea din apropierea limitei/e un fel de joaca de-a soarecele cu pisica dar nu e vorba de altceva.Nici macar pe timpul razboiului rece nu se facea atata circ cu avioanele rusesti,si atunci treaba era mult mai agresiva,rusii chiar doborau avioane americane deasupra uRSS si faceau schimburi de prizonieri cu USA in Berlinul de Vest unde predau pilotii contra altor persoane.........deci mai exact intre NATO si rusi exista un fel de zgandareala permanenta darnu e vorba de altceva//Nici pe vremea lui JF Kennedy nu exista atata paranoia ca acum si daca va amintiti nici macar atunci nu s-a intamplat nimic//Mai exact tarile NATO nu au ce probleme sa aiba cu eventuale atacuri din partea rusilor dar sunt permanent sicane si diversiuni
FREACA MENTA
30 Iul 2018

AM TRECUT PE LA MANGALIA . ERAU 3 VAPOARE MLITARE SI 2 - 3 BARCI . CU ASTA VREI SA IL INTIMPINI PE TAR IN MAREA NEAGRA ? SI MALTA ARE MAI MULTE FORTE NAVALE . APARAREA FACUTA DE MERCENARI STRAINI ESTE UN COST COLOSAL FACUT DIN BANI NOSTRI . MAI BINE COSTRUIESTI NAVE SI ARMAMENT ADEVARAT PENTRU ARMATA . NU MARCENARI SI SCRIPTOLOGI DE CALCULATOERE
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...