2018-11-21 04:02


Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, săltat de DNA pentru mită

 |  21:01
Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, săltat de DNA pentru mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, ieri, percheziţii la Universitatea “Ovidius” din Constanţa într-un dosar în care este vizat rectorul instituţiei, au declarat surse judiciare.

Dănuţ Tiberius Epure, rectorul Universităţii "Ovidius", ar fi fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită 4.000 de euro, au declarat, pentru Mediafax, aceleaşi surse.

Rectorul este suspectat că ar fi primit mită, anterior, alţi aproximativ 6.000 de euro.

Procurorii DNA anchetează dacă rectorul Epure ar fi luat bani pentru fraudarea examenului de admitere, el fiind adus la audieri împreună cu alte persoane, care ar fi denunţătorii lui în acest dosar. O variantă vehiculată este că profesorul Dănuţ Epure ar fi luat mită mai multe mii de euro pentru fraudarea examenului de admitere la Facultatea de Medicină.

Biroul rectorului a fost sigilat de investigatori, susţin surse judiciare, care precizează că profesorul ar urma să fie adus la DNA - Structura Centrală, în Bucureşti, pentru a fi audiat în cazul luării de mită. În legătură cu acelaşi caz, anchetatorii fac verificări şi la domiciliul rectorului.

Ancheta derulată la universitatea constănţeană ar viza mai multe cadre didactice.

Gabriela Balaban, purtător de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat că, la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, "se desfăşoară o acţiune a DNA Bucureşti, însă având în vedere că ancheta este în desfăşurare, nu vă putem da mai multe informaţii".

Epure, vice la Consiliul Rectorilor

Dănuţ Tiberius Epure este, din septembrie 2012, vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Economice din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar la începutul lunii iulie 2013 a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, potrivit presei locale.

Duminică, Epure declara că “admiterea 2013 s-a bucurat de un real succes”, şi că Universitatea “Ovidius” a “înregistrat un record al înscrierilor, cel mai mare număr din istoria universităţii".

Potrivit site-ului său personal, Dănuţ Epure face parte din Consiliul Director al Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER) şi este membru fondator al Societăţii Ştiinţifice de Management din România. De asemenea, este membru fondator al Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România - din învăţământ, cercetare şi producţie (ASIAR). 

În 2009, el ar fi primit chiar titlul de „Profesorul anului” din partea Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România, care reuneşte 70 de facultăţi de profil, de stat şi particulare, din toată ţara.

Prof. Epure este autorul a 18 cărţi de specialitate în domeniul economic şi a 8 îndrumare, publicate la edituri recunoscute CNCSIS în România şi la edituri din străinătate.

Mai mult, din anul 2008, rectorul Epure este conducător de doctorat  la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi colaborator cu Şcoala Doctorală a Universității Messina din Italia. În prezent, el are 10 doctoranzi în stagiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30

TAGURI: Ovidius, universitate, Epure, Constanta, rector
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...