2019-05-23 12:30


Remus Truică cere ridicarea sechestrului pe avere în dosarul creditelor frauduloase de la BRD

 |  10:53
Remus Truică cere ridicarea sechestrului pe avere în dosarul creditelor frauduloase de la BRD

Curtea de Apel București judecă, vineri, cererea lui Remus Truică de ridicare a sechestrului pus de procurorii DIICOT pe averea sa, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD.

Omul de afaceri a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani.

Totodată, Remus Truică a fost pus sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurator, până la concurența sumei de 35 milioane euro.

În același dosar, fosta soție a lui Remus Truică, Irina, este urmărită penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

Alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se află fostul senator Sorin Roșca-Stănescu, omul de afaceri Adrian Sârbu, precum și foști și actuali directori ai BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Procurorii DIICOT susţin că, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât și cele emise de BNR, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale, activitatea infracțională concretizându-se în obținerea unor importante sume de bani din săvârșirea subsecventă a unor infracțiuni de înșelăciune.

Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane euro.

Remus Truică a beneficiat de 15 din cele 17 credite acordate în mod fraudulos de BRD.

Creditele au fost date unor persoane fizice sau juridice aflate sub controlul lui Remus Truică, acesta obținând astfel suma de 35 milioane euro, care a fost în ceea mai mare parte externalizată prin includerea acesteia în circuite financiare prin conturi deschise în Monaco, Elveția, Austria și Cipru, conturi controlate direct de Remus Truică și Cristian Aparaschivei (șoferul lui Truică).

Banii au fost folosiți pentru achiziționarea unor bunuri de lux, ambarcațiuni și imobile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: remus, truica, cere, ridica, sechestru, avere, dosar, credit, fraudulos, brd, procuror
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VAMPIR
29 Mai 2015

Scoate bani furati , tigan borit .
Random imageUltimele stiri


STARBAG