2019-01-17 19:24


REPLICĂ. Gabriel Bulgaru: IPTANA nu a elaborat expertiză tehnică pentru Podul Agigea

 |  21:01
REPLICĂ. Gabriel Bulgaru: IPTANA nu a elaborat expertiză tehnică pentru Podul Agigea

În urma articolului “Podul de la Agigea, o bombă cu ceas”, am primit la redacţie un drept la replică din partea SC IPTANA SA sub semnătura directorului general, Gabriel Bulgaru. Din cauza faptului că în respectivul drept la replică Gabriel Bulgaru nu a subliniat pasajele considerate de domnia sa tendenţioase, am solicitat conducerii SC IPTANA SA să puncteze fragmentele din articolul nostru care au adus prejudicii de imagine societăţii pe care o conduce.

Vă oferim în continuare pasajele din articolul nostru considerate tendenţioase de conducerea IPTANA şi punctele de vedere referitoare la aceste pasaje exprimate de Gabriel Bulgaru în spinoasa problemă a podului Agigea, pod ce reprezintă un risc imens pentru circulaţia rutieră. (Redacţia PUTEREA)

SC IPTANA SA reprezentată prin Director General dr ing Gabriel Bulgaru, referitor la articolul apărut în ziarul PUTEREA în nr 811 din data 22.07.2013 şi adresa dumneavoastră nr 327 din 22.07.2013, vă comunicăm următoarele:

- “…la fiecare lucrare de reabilitare, a oricărui podeţ, li se cere expertiza la costuri din cele mai piperate…” - aşa cum am arătat: „IPTANA a prestat servicii de proiectare constând în eleborarea documentaţiei în fazele de proiect tehnic şi detalii de execuţie pentru măsuri de punere în siguranţă şi pentru lucrări de înlocuire a hobanelor Podului de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră amplasat pe DN39 la km 8+988, localitatea Agigea, pentru beneficiarul Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H Wien – Sucursala Voluntari, antreprenorul lucrărilor de punere în siguranţă a podului; societatea noastră nu a elaborat expertiza tehnică pentru această lucrare şi nici documentaţia pentru lucrările de reabilitare a podului”. „IPTANA SA este o societate care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor de peste 6o de ani, calitate în care a proiectat şi Podul de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră amplasat pe DN39 la km 8+988, localitatea Agigea, în anul 1980, acesta fiind primul pod hobanat din ţară, lucrare unicat aflată în exploatare de mai bine de 30 de ani”, iar nu orice podeţ, astfel cum îl numiţi tendenţios.

- “… soluţia... este adăugarea de noi cabluri în plus, lucru care, în opinia specialiştilor nu înseamnă altceva decât suprasolicitarea podului, deşi soluţia corectă ar fi sistarea reparaţiilor de mântuială, demolarea podului, urmată de reproiectarea şi construirea unuia nou…” - aşa cum am arătat: ”Până în prezent au fost executate de către antreprenor lucrările pentru aplicarea măsurilor temporare de punere în siguranţă a Podului de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, amplasat pe DN39 la km 8+988, localitatea Agigea şi a fost elaborat şi predat proiectul tehnic pentru înlocuirea hobanelor acestuia, lucrările aferente urmând a se executa în perioada imediat următoare, în operaţiuni succesive, pe grupuri de câte 4 sau 2 fascicule ale fiecărei hobane. Alcătuirea hobanelor şi tehnologia de montaj va asigura o bună comportare a structurii podului în exploatare (inclusiv în timpul execuţiei), similară comportării structurii iniţiale. Abordarea noastră este profesională, iar eleborarea atât a măsurilor temporare, cât şi a soluţiei pentru înlocuirea hobanelor existente ale Podului de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, amplasat pe DN39 la km 8+988, localitatea Agigea s-a făcut cu consultarea autorităţilor locale şi centrale şi a instituţiilor cu atribuţii în avizarea lucrărilor de infrastructură publică”.

- “… după Revoluţie, băieţii deştepţi din institut nu au mai proiectat nimic…” – aşa cum am arătat „IPTANA SA a elaborat în cei aproape 24 de ani de activitate de după evenimentele din decembrie 1989 o multitudine de proiecte de infrastructură de transport în cadul programelor de dezvoltare a reţelei de drumuri şi autostrăzi, de dezvoltare a aeroporturilor, a Portului Constanţa şi a câtorva terminale specializate în porturile fluviale, activitatea noastră fiind amplu descrisă în Monografia accesibilă pe site-ul societăţii, specialiştii noştri fiind în continuare nume de referinţă în domeniu şi întărind rolul de şcoală pentru formarea de specialişti în domeniu.”

Director General, dr. ing. Gabriel Bulgaru


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Gabriel, Bulgaru, pod, Agigea, IPTANA, replică
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LM
14 Aug 2013

tot ce s-a proiectat acolo este exact cum se precizeaza si in art.: de proasta calitate!! O companie in care colcaie toti comunistii si care isi invart propriile afaceri! Nu a dat faliment de tot?
TP
08 Sep 2013

As avea o intrebare-daca tot s-a pus in discutie "tendentiozitatea" unor parti ale articolului,-de cand este Bulgaru Gabriel "director general al IPTANA" ??
MS
12 Iun 2014

O companie de securisti si de hoti.Lucrari luate pe spaga si angajati dati afara dupa preferinta lui matache laurentiu.Vor intra in lichidare si toti directorii anchetati la DNA.
EU
01 Mai 2015

o companie care ia lucrari pe spaga cica, deia se zbate in mocirla ca la ia pe spaga. pe cand spacialist consulting, tecnic, search (lieri la capitolul spaga), expert propiect, lucaway si altii lucreaza serios nu gluma cu o groaza de proiecte de 2 lei (vezi lucrarile de la viaductul Ampoi sau sf-urile facute de search, ca astia numai sf-uri fac, de te doare minte de cata prostie zace acolo).
Random imageUltimele stiri

loading...