2019-01-22 00:12


REPLICA lui Augustin LAZĂR pentru Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

 |  15:43
REPLICA lui Augustin LAZĂR pentru Comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, reacţionează la "comentariile apărute în spațiul public în legătură cu solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009". Lazăr afirmă că nu sfidează Parlamentul şi respinge criticile formulate de Comisia de anchetă privind alegerile din 2009, care l-a acuzat de încălcarea Constituţiei şi a jurământului de credinţă.

"Ministerul Public este preocupat de respectarea principiului cooperării loiale între instituțiile și autoritățile statului și nu are intenția de a sfida alte instituții, în pofida speculațiilor sau interpretărilor emoționale lansate în spațiul public.

Solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 este în analiză, urmând să fie clarificată în perioada următoare. Cererea ridică o problemă de drept, respectiv definirea limitelor legale și a cadrului cooperării loiale, care trebuie să se facă cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având în vedere specificul activității judiciare", afirmă Augustin Lazăr.

Procurorul general dă de înţeles că îşi păstrează opinia şi nu intenţionează să trimită la parlament actele solicitate, în legătură cu dosarul clasat al scrutinului din 2009.

"Ma mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curții Constituționale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede că: “activitatea unei comisii de anchetă nu are nici o tangență cu o anchetă judiciară”", mai afirmă Lazăr, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-27

TAGURI: augustin lazar, replica, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA TREZESTE-TE
27 Iul 2017

BOBORUL roman trebuie trezit din adormire. DE CE credeti CA A IESIT PUBLIC marele acoperit Dan ANDRONIC-puscariabilul sa spuna ca in casa (conspirativa) a IZMENARULUI retard ACADEMICIAN Oprea a foSt o intalnire de taina in timpul alegerilor din 2009 intre personalinati si reprezentanti ai puterii statului. PAI DE CE? Pentru a se ajunge la Dosrul de condamnare a lui DREAK-NEA repetentul natiuni ajuns om de stat in KUR si sa dicteze legi anormale de sustinere a hotiei si haiduciei in Ro. Pentu albirea lui DREAK-NEA CA POATE IL SCAPA si pe mafiotul ANDRONIC de puscarie. PROCURORUL GENERAL al RO este sustinut de majoritatea romanilor onesti cinstiti si parioti pt ca ESTE UN ROMAN de CARACTER, COMPETENT, INTEGRU si curajos, nu trebuie sa se teama de un PARLAMENT ales dupa reguli mafiote sau haiducesti COMPUS DIN non valori umane, gunoaie si reziduri umane, ciocioline, tadatori , ticalosi ............care nu are cum sa-si termine mandatul inceput cu mari dezamagiri publice.
GOGU
27 Iul 2017

Oare acest augustin se uită dimineata in oglinda ??? Ne crede pe toți idioți sau asa se vede el ??!! Dacă totul este curat de ce se fereste . ..arata dosarul si astfel scapi de aceasta eticheta .. DE LA O POSTA SE VEDE CA O ACOPERĂ PE PLAGIATOARE ....OARE CU CE IL ARE LA MÂNA PLAGIATOAREA ???
TARA BANANIERA
28 Iul 2017

In care legea este stramba judecata o fac mafiotii contra altor mafioti in care sef al procurorilor este un individ cu dosar penal si care este lingator in cur al sefei Sefa este o individa mediocra dar rea care judeca doar adversarii ei mafioti Pe mafiotii din jurul ei si din familia ei nu i atinge Tara bananiera!
Random imageUltimele stiri

loading...