2019-02-22 12:23


Rezoluţie postumă. Procurorul din cauza căruia s-a sinucis afaceristul orădean este cercetat pentru abuz

 |  19:14

Procurorul Parchetului de pe lângăTribunalul Bihor Alin Leucea, cel care făcea ancheta în dosarul deschis penumele omului de afaceri orădean Octavian Brânzaş, găsit spânzurat săptămânatrecută, este cercetat pentru abuz în serviciu în urma plângerii făcute deBrânzaş înainte să moară.

Procurorii Parchetului de pe lângăCurtea de Apel Oradea au început cercetările împotriva procurorului Parchetuluide pe lângă Tribunalul Bihor Alin Leucea, cel care făcea verificările îndosarul deschis pe numele omului de afaceri orădean Octavian Brânzaş, pentruevaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorul general al Parchetului depe lângă Curtea de Apel Oradea, Valentin Mirişan, a declarat, ieri, că Brânzaşîl acuza pe anchetatorul său Alin Leucea de abuz în serviciu. "Există oplângere penală, depusă de Octavian Brânzaş, împotriva procurorului AlinLeucea, pentru abuz în serviciu, în care reclamantul pretinde că s-au exercitatpresiuni asupra lui în timpul anchetei în care îl cerceta pentru bancrutăfrauduloasă, spălare de bani şi evaziune fiscală. Dosarul a fost repartizatunui procuror care efectuează cercetări", a declarat procurorul generalValentin Mirişan.

Scrisoareade adio încă nu a ajuns la destinatar

Potrivit sursei citate, memoriul găsitasupra omului de afaceri nu a fost ataşat încă la dosar până când poliţia vafinaliza raportul legat de sinuciderea acestuia, aflat la Postul de PoliţieOşorhei. "Într-o săptămână, ancheta în cazul respectiv va fi terminată,iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, iarprocurorii vor remite memoriul lăsat de victimă destinatarului", adeclarat, la rândul său, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrulIPJ Bihor, comisarul şef Iosif Mante. Potrivit raportului medico-legal, moartealui Octavian Brânzaş a fost violentă şi a fost cauzată de asfixia mecanică prin spânzurare.

Potrivit unor surse apropiateanchetei, memoriul scris de Octavian Brânzaş înainte să moară a fost găsitîntr-o mapă roşie şi era format din patru coli tip A4 scrise ilizibil. “În atenţia domnului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Curtea deApel Oradea.Subsemnatul Brânzaş Nicolae Octavian, domiciliat înOradea, strada Thomas Morus nr. 20 amrecurs la acest gest din cauza repetatelor abuzuri săvârşite de procurorulLeucea Alin din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. (…) Am ajuns dinacuzator acuzat”. Brânzaş mai menţiona în biletul de adio că el adepus o plângere împotriva procurorului şi că a ajuns să fie cercetat el.

Octavian Brânzaş a depus, în anul2001, la procrorul Alin Leucea o plângere prin care reclama faptul căprocurorul Alexandru Lele i-ar fi cerut 100.000 de dolari ca să nu îl aresteze.În urma scandalului declanşat de sinuciderea procurorului Cristian Panait,procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din funcţie până în anul 2008. El arevenit în magistratură după ce instanţele au stabilit că el este nevinovat.Acum, procurorul Alexandru Lele este coleg cu procurorul Alin Leucea în cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...