2019-04-20 08:08


Robert Negoiță a plătit un milion și jumătate de euro pentru lucrări fictive de amenajare a trotuarelor și a spațiilor verzi

 |  11:08
Robert Negoiță a plătit un milion și jumătate de euro pentru lucrări fictive de amenajare a trotuarelor și a spațiilor verzi

Edilul sectorului 6 al Capitalei a plătit ilegal aproape un milion de euro pentru lucrări de amenajare a trotuarelor și a spațiilor verzi. Potrivit inspectorilor Curții de Conturi, banii trebuie recuperați, altfel primarul va trebui să îi achite din buzunar.

Concret, inspectorii au constat că în 2017 s-a făcut angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata unor cheltuieli de capital in valoare de 5.033.000 lei (reprezentand lucrari de amenajare trotuare) de la titlul II "Bunuri si servicii", pe amplasamente care nu se afla in administrarea Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti si fara a fi aprobate pe lista de investitii. 

  Mai mult, un document al Curții de Conturi arată că aproximativ 500.000 de euro au fost plățiți ilegal unor firme de construcții: - Plata nejustificata a sumei totale de 977.000 de lei, prin decontarea de la art. 71 "Active nefinanciare" a unor lucrari contractate cu SC ADPB SA pe amplasamente care nu se afla in administrarea Sectorului 3, precum si a unor lucrari efectuate de alti operatori economici prin subcontractarea nelegala a lucrarilor de catre ADPB SA precum si calcularea eronata a unor cote de cheltuieli sau a incheierilor de deviz, la care se adauga dobanzi si penalitati de intarziere de 142.000 de lei, astfel:- 646.000 de lei, prin decontarea unor situatii de lucrari care contin preturi supradimensionate fata de preturile reale cu care au fost executate lucrarile, decontate de SC ADPB SA subcontractantilor;- 8.000 de lei, prin decontarea unor situatii de lucrari pentru reamenajarea spatiilor verzi, la un numar de 9 gradinite, majorate nejustificat ca urmare a aplicarii eronate a cotelor de cheltuieli indirecte si profit asupra taxei de groapa;- 162.000 de lei, prin decontarea unor situatii de plata pentru reamenajarea spatiilor verzi, ce cuprind cantitati de lucrari mai mari decat cele real executate.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RO STAT MAFIOT
01 Mar 2018

Baroniada este un fenomen feroce caracteristic fiintelor lipsite de ratiune, de logica fiind lacome si hulpave, lipsite de caracter, de omenie de smerenie si de mila. Baronii se imbogatesc fara limita prin politica salbatica, perversiuni si scheme mafiotice au devorat economia si avutia nationala au vandut pamantul tarii si i-au fortat pe romani sa emigreze ,dupa SIRIA ROMANIA ESTE PE LOCUL DOI PE PLAN MONDIAL. Baroniada s-a dezvoltat in Ro precum sclavagismul preistoric unde populatia predominanta este supusa dezorientat si spalata la creier, in localitatile si judetele sarace din toate p.d.v din zonele, in Moldova, Oltenia, Muntenia si Dobroge exceptand oarecum Banatul si Transilvania. DEBARONIZAREA, daca va mai apuca sa aiba loc pana la disparitia completa a statului, va fi un fenomen social-istoric deloc placut clasei dominante, asemanator tuturor revolutiilor petrecute pe mapamond pt a se face un salt social calitativ la nivel national si nimic mai complicat si asta se va intampla cat de curand in Ro. Doamne ajuta-i pe toti romanii de pretutindeni!
CINSTE LOR
01 Mar 2018

HA , HA , HA , TOCMAI ACUM SAU DESCOPERIT GHERTOI . TE PIS PE EI , DE ALESI . HA , HA , HA , ETC CCCCCCC
NEDUMERITU
02 Mar 2018

Pai Neacoita parca era primar la sectorul 2 ????
ANONIM
02 Mar 2018

Sau 3?
Random imageUltimele stiri


STARBAG