2017-01-22 07:51

DEZVALUIRI


Români, sclavi în Marea Britanie

 |  21:00
Români, sclavi în Marea Britanie

Poliţia britanică a descoperit 24 de persoane sechestrate, printre care români, în timpul unei descinderi făcute, ieri, în Bedfordshire. Cinci persoane, printre care şi o femeie, au fost arestate pentru implicare în sclavie.

Cei 24 de bărbaţi - englezi, polonezi şi români - erau înfometaţi şi ţinuţi în condiţii inumane, a spus un reprezentant al autorităţilor. Persoanele sechestrate au primit îngrijiri de la Crucea Roşie şi Armata Salvării. Poliţiştii cred, din primele cercetări, că unii dintre ei erau ţinuţi acolo de 15 ani. În locul respectiv au fost găsite arme, droguri şi bani în timpul operaţiunii derulate de aproximativ 200 de poliţişti.

Una dintre victime a fost găsită stând printre excremente de câine, alţii erau atât de slabi din cauza subnutriţiei încât şi un măr dacă ar fi mâncat în acele momente ar fi putut muri. Toţi erau ţinuţi în rulote, şoproane sau grajduri de cai, aflate pe un teren de la marginea oraşului, respectiv Greenacre Hill.

Potrivit poliţiştilor, locul descoperit ar putea fi un nod al unei reţele naţionale de persoane care au câştigat din sclavie zeci de milioane de lire.

Trafic de fiinţe umane

Autorităţile locale coordonează acum asistenţa socială şi medicală pentru victime.

„Credem că unii dintre ei trăiau şi lucrau acolo într-o stare de sclavie, unii de doar câteva săptămâni, alţii de 15 ani”, a subliniat inspectorul-şef Sean O’Neil, de la Unitatea de Infracţiuni Majore, care a coordonat acţiunea şi care derulează ancheta.

Mai mulţi polişti au rămas la faţa locului pentru finalizarea verificărilor şi discuţii cu localnicii în cadrul anchetei. Poliţia a fost sprijinită de ofiţeri de specialişti ai Centrului de combatere a traficului cu fiinţe umane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image