2017-01-18 16:19

DEZVALUIRI


România, la un pas de a deveni colonie forestieră

 |  19:29
România, la un pas de a deveni colonie forestieră

Marian Stoicescu, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Forestierilor Europeni (CFE), a declarat ieri că organizaţia pe care o conduce a făcut demersurile necesare pentru înfiinţarea unui directorat forestier în cadrul Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul CE, scopul fiind elaborarea şi promovarea unei strategii forestiere a Uniunii Europene.

„Existenţa unei autorităţi forestiere europene în cadrul Comisiei este necesară pentru o politică forestieră europeană în vederea evitării situaţiilor de distrugere a pădurilor în unele ţări din UE, în special în estul UE, şi pentru evitarea transformării unor ţări din UE în cvasicolonii forestiere ale unor grupuri interesate din alte ţări”, a declarat Stoicescu. Deşi a evitat să nominalizeze vreo companie, acesta a recunoscut că în România acţionează firme din ţări membre UE care investesc masiv în păduri cu speranţa unor câştiguri facile, deşi în ţările de unde provin aceste societăţi legislaţia nu le-ar permite astfel de speculaţii. În plus, aceleaşi grupuri de interese fac presiuni asupra parlamentarilor români pentru a modifica legislaţia actuală astfel încât pădurile să poată fi exploatate masiv. Preşedintele CFE a mai declarat că aceleaşi grupuri de interese fac un puternic lobby la Bruxelles împotriva înfiinţării unui directorat forestier, care le-ar strica afacerile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: paduri, exploatari_forestiere, Marian_Stoicescu, Consiliul_Forestierilor_Europeni, defrisariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image