2017-01-16 13:10

DEZVALUIRI


ROMÂNIA se pregăteşte de COD ROŞU

 |  16:07
ROMÂNIA se pregăteşte de COD ROŞU

Aşa cum ziarul Puterea v-a informat încă de ieri, urgia albă a revenit în forţă peste România. Ninsorile şi viscolul vor stăpâni aproape toată ţara până săptămâna viitoare.

Compania Naţională de Autostrăzi a închis parţial, autostrada Bucureşti-Cernavodă, joi dimineaţă, pentru că drumarii s-au trezit cu motorina îngheţată în rezervor.

Sistem militarizat în punctele de deszăpezire

Valul de ninsori şi viscolul care au început de joi se anunţă de-a dreptul dramatic. Angajaţii din trei Direcţii Regioale de Drumuri şi Poduri, respectiv Constanţa, Bucureşti şi Craiova au fost consemnaţi de joi dimineaţă la serviciu. “Situaţia s-ar putea înrăutăţi rapid, ni s-a comunicat că vin zăpezi foarte mari, nămeţii ar putea fi cel puţin ca în ’54. Am avut mai multe şedinţe şi am decis ca toţi oamenii să dormă în bazele de deszăpezire. Nimeni nu pleacă acasă, inclusiv directorii sunt consemnaţi la serviciu. Serviciile de deszăpezire sunt organizate în sistem militarizat ,ca să nu mai avem surprize”, ne-au declarat oficiali din Ministerul Transporturilor. Potrivit acestora, în funcţie de gravitatea ninsorilor s-ar putea decreta cod roşu în anumite zone. “Se vorbeşte chiar de cod roşu, în situaţia în care vremea se va înrăutăţi mult. Diseară ar putea fi închise autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Cernavodă”, ne-au explicat oficiali din MTI.

În fapt, nici nu a început bine să ningă, joi dimineaţă, şi sectorul Lehliu-Fundulea din autostrada Bucureşti-Cernavodă a fost închis pentru câteva ore, pentru că motorina a îngheţat în rezervoarele utilajelor de deszăpezire. “La baza de la Lehliu nu a pornit niciun utilaj, pentru că a îngheţat motorina. Cel mai probabil s-a pus apă în carburant. Motorina fiind uleioasă, apa se duce la fund, la sorb, iar din cauza temperaturilor scazute, îngheaţă. Nimeni nu fost tras la răspundere, porţiunea de autostradă a fost deszăpezită cu utilaje aduse din alte puncte de deszăpezire”, ne-au declarat surse avizate.

Dacă centrele de deszăpezire mai deţin stocuri de nisip, drumarii se grăbesc să facă rost de sare. “În zona Capitalei, numărul utlajelor este redus la jumătate. Ar fi fost nevoie de cel puţin 700 de utilaje pentru drumurile şi cele două autostrăzi administrate de DRDP Bucureşti. În punctele de deszăpezire sunt maximum 400 de utilaje”, ne-au spus sursele citate.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: cod_rosu, deszapezire, autostrada, motorina, inghetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image