2017-01-19 17:15

DEZVALUIRI


Salarii „nesimţite” la falimentara CFR Marfă

 |  21:00
Salarii „nesimţite” la falimentara CFR Marfă

Directorii companiilor falimentare din CFR, care trimit în şomaj mii de angajaţi, pleacă acasă cu salarii „nesimţite” de aproape 8.000 de lei. Soldele lunare ale celor opt directori de la CFR Marfă, plus doi consilieri ai „generalului” George Micu însumează peste 70.000 de lei.

Ziarul „Puterea” a intrat în posesia statelor de plată din CFR Marfă, documente care confirmă salariile tupeiste ale „găştii” directorului general, George Micu. Chiar dacă premierul Emil Boc a precizat, la începtul acestui an, că salariile directorilor companiilor de stat rămân plafonate la 4.800 de lei, şeful CFR Marfă, George Micu, are grijă să aibă venituri lunare aproape duble. Ca să poată beneficia de sporuri şi alte indemnizaţii, Micu figurează pe statul de plată ca director general adjunct, cu preluarea atribuţiilor de director general, fapt care îi permite să încaseze lunar, de la casieria CFR Marfă, aproximativ 8.000 de lei. Venitul acestuia se compune din salariul de bază de 4.183 de lei, sporul de vechime de aproximativ de 25%, spor pentru condiţii grele de 7% şi indemnizaţie de conducere de 2.301 lei. Şi ceilalţi doi directori generali adjuncţi, Victoraş-Florian Bucureanu şi Victoria Laurenţia Cristescu, o duc la fel de bine. Aceştia, la fel ca şi şeful lor, au un salariu de bază tot de 4.183 de lei, plus cele două sporuri, la care se adaugă indemnizaţia de conducere de 2.301 lei.

Şi ceilalţi cinci directori din CFR Marfă au venituri frumuşele. Ion Constantinescu, Adrian Taban, Crăiţa Traciuc, Ion Păun şi Valeria Ispas figurează pe statul de plată cu salariul de bază de 3.823 de lei, plus sporuri de vechime (între 18 şi 25%), respectiv pentru condiţii grele (7%), precum şi cu indemnizaţie de conducere de aproximativ 2.000 de lei.  

Mioara Ignat figurează cu dosar de pensionare depus

Dacă tot este director, George Micu şi-a tras şi doi consilieri plătiţi regeşte. Vanghele Nacu şi Claudiu Andrei încasează fiecare un salariu de bază de 3.403 lei, la care se adaugă cele două sporuri şi indemnizaţie de conducere de aproximativ 1.700 de lei

După ce zilele trecute am precizat că şefii pensionari de la CFR Marfă, precum Mioara Ignat, au venituri de aproape 10.000 de lei pe lună, iar conducerea ne-a explicat că nu a fost comunicată decizia de pensionare, pe statele de plată, în dreptul apropiatei directorului George Micu apare observaţia „depus dosar pensionare”. 

Deşi Emil Boc a spus, la începtul acestui an, că salariile şefilor companiilor de stat rămân plafonate la 4.800 de lei, directorul CFR Marfă, George Micu, încasează lunar aproape dublu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02

Mai multe imagini:
Salarii „nesimţite” la falimentara CFR Marfă
zoom
Salarii „nesimţite” la falimentara CFR Marfă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OVIDIU
01 Aug 2011

Daca 5 -6000 net este un salariu nesimtit, Stefane tata, tu esti cretinel rau... Nu ca i ar si merita...
UN CEFERIST CU SALARIU NESIMTIT
01 Aug 2011

ne prezentati o ciorna pe care o poti face pe orice calculator. unde este semnatura de director general si stampila? habar nu aveti ce inseamna un stat de functii si ce inseamna rubrica de observatii. puneti mana pe cate o hartie si o fluturati prin presa si la televizor de parca ati descoperit america.
MIHAI
01 Aug 2011

DA, sunt salarii nesimtite, sunt bugetari iar valoarea lor tinde spre 0, nu au performanta deci NU merita !
LILIANA
01 Aug 2011

Doresc sa iau legatura cu dumneavoastra , pentru informatii .
SULTANEL
02 Aug 2011

Ati scris despre valori reale, dar brute, nu nete. Nu vad ce e anormal ca un director sa ia 5-6000 lei net.
UN DISPONIBILIZAT
02 Aug 2011

e de groaza cati sunt si credeti-ma nu fac nimic
MIHAI
02 Aug 2011

salar de 8000 lei "nesimtit". bai jurnalistule ... daca tu stai pe un salar de 1000 lei si butonezi la pc... ma rog.. ti se pare astronomic 8000 lei... ia trezestete tu la 6 dimineata si pana la 22 seara sa iti tzaraie telefonu continuu si sa sti ca ai in spate mii de oameni care depind de tine si mai esti tinut si in frau de altii,... 8000 de lei... o sa zici... imi bag piciorul.... la un moment dat... articolu asta cred ca e inghitit numai de uslasi ( cum le place la unii sa li se spuna) si de fomistii de informatie a la cancan
CHEFERISTA
02 Aug 2011

Eu cred ca pentru asa un brut, scazi vreo 20-25% si te trezesti ca nu mai e asa mult. In plus, cata nebunie si agitatie - pardon! Totata lumea zice de CFR Marfa. Mai oameni buni, uitati-va la subventionatii Infrastructura si Calatori, care va inghit banii grupa mare. Marfa se autofinanteaza si multi ani a adus profit cat sa le suporte si pe celelalte doua. Mai investigati ca sa puteti spune atat de usor "Uite ba la aia!" Cu respect, Somebody
BIONICA
02 Aug 2011

Sunt de acord cu toti cei care au scris ca salariile prezentate nu sunt mari. Cu o observatie. O anunt pe Dna A.B. ca accept eu postul de Director General la CFR Marfa pe o suma mai mica decat ia George Micu si ma angazez sa obtin cel putin aceleasi rezultate ca si actualul directior CFR Marfa. Precizare : CFR Marfa a incheiat 2010 cu o pierdere de peste 350 milioane lei (peste 83 milioane Euro), iar deunazi am fost informati despre performanta aceleiasi companii de a fi plasata cu top 10 datornici la bugetul de stat cu o datorie de aproape 250 milioane lei (peste 58 milioane Euro). Concluzie: Fata de cifrele de mai sus cred ca George Micu, Bucureanu, Cristescu si Co ar trebui saplece sau sa aduca bani de acasa sa acopere gaurile pe care le-au facut dormind indecent in birouri pe lefuri suficient de decente.
DISPONIBILIZATA
03 Aug 2011

daca cei din ministere au salarii mici ce sa mai spunem de cei de jos care se lupta cu ploaia ,vantul,zapada si arsita verii? tot greul consider ca e pe umarul lor . nu se munceste in teren ,ce se socoteste la minister? de ce in momentul disponibilizarii nu au fost pe lista celor 2500? de ce daca au preluat o parte din atributiuni(ex. magazineri casieri,manevranti)nu sunt recompensati?,, caii ara ,boii mananca,, bun proverb 9
DANA
05 Aug 2011

Dintre salariatii corecti si cinstiti , profesionisti de top pe care i-a avut calea ferata se numara si Dra Ing. Ignat care ar fi trebuit la sfarsitul carierei sa fie incununata cu laude si multe multumiri pentru intreaga activitate ! Nu stiu cine isi permite sa o improste cu noroi .Sumele pe care le-ati vehiculat le-ar fi obtinut la alte companii in strainatate inmultite cu 10 cel putin ..... ! Rusine !
STELLA
16 Aug 2011

nu cred ca salariile directorilor sant mari.Problema este ca sant foarte multi directori la cati salariati au mai ramas la CFR Marfa.Anca B aduce laude lui MICU ca a redus substantial pierderile la cfr marfa.Cand dai 3000 de oameni afara este doar aritmetica.ANCA ar fi trebuit sa-l laude daca scadea din ecuatie cei 3000 de oameni.Atunci ar fi vazut cu adevarat pierderile si eficienta masurilor de redresare a cfr marfa.
OVIDIU
21 Oct 2011

Va rog sa nu luati in cosideratie exprimarea mea referitor la cretinisme. Eu sunt bolnav mintal, consum droguri, beau alcool si am fost conceput (stiti de cine) fiind in stare de ebrietate. Asta sunt eu, un foarte mare CRETIN.
SIRIONA
27 Ian 2012

Da,sunt salarii mari si lipsite de etica profesionala; adaugate la un buget al CFR Marfa SA ,care merge in ultimul an, pe ' reducerea cheltuielilor' prin disponibilizari masive de personal din exploatare (aprox.1100 salariati specializati).Si adaug, orice manager cu principii manageriale in antreprenoriat si afiliind la cultura organizationala puternica in CFR Marfa ,analizeaza resursa umana din exploatare.Intr-o societate prestatoare de servicii comerciale din punct de vedere al pregatirii si aportului adus de catre unele centre de profit, care au sustinut structuri organizationale -regionale intregi...rezultatul? -desfiintarea in masa prin concediere ca numar de angajati!
SIRIONA
27 Ian 2012

...rectific,11000 de salariati disponibilizati intr-un an si 3 luni...

Adauga un comentariu

Random image