2018-12-13 10:41


Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, judecate pentru prejudiciu de peste 23 mil.lei

 |  14:52
Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, judecate pentru prejudiciu de peste 23 mil.lei

Şase persoane din fosta conducere aAeroportului Băneasa au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţiepentru crearea unui prejudiciu total de peste 23 de milioane de lei,informează, vineri, DNA. Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti i-au trimis în judecată pe Florin PaulFulger, director general şi ulterior director tehnic al Societăţii Naţionale"Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu" SA (SN"AIBB - AV" SA), Iuliana Pop, director economic şi Dorian Vlăsceanu ,consilier juridic la aceeaşi societate naţională, pentru abuz în serviciucontra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Monica Cătălina Tuşer Conciu, şef Departament achiziţiipublice în cadrul SN "AIBB - AV" SA şi Emil Jernoiu, director tehnic la aceeaşi societate naţională, vor fi judecaţi pentruabuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată

Ştefan Mladin, director general al aeroportului esteacuzat pentru neglijenţă în serviciu.

Procurorii au stabilit că în 20 februarie 2007, respectiv 14 mai 2007, PaulFulger, Liliana Pop şi Dorian Vlăsceanu au semnat două acte adiţionale lacontractul de execuţie de lucrări de reparaţii şi modernizare a suprafeţelor demişcare ale Aeroportului Băneasa. Contractul fusese încheiat cu SC RomstradeSRL, lider al Asocierii Romstrade - Uti - Delta - Tehnologica (cu sediul încomuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu).

Prin cele două acte a fost modificată formula de actualizare a preţuluilucrărilor printr-o formulă de revizuire ce nu corespunde dispoziţiilor legaleaplicabile acestui contract de achiziţie publică, formulă ce a fost apoiaplicată şi unor lucrări conexe suplimentare celor contractate iniţial.

Aplicarea noii formule de calcul a dus la obligarea SN "AeroportulInternaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu" SA la plata nejustificată,către executant, a unei sume totale de 23.675.859 de lei. În acest fel, a fostcauzat un prejudiciu atât în dauna aeroportului în cuantum de 8.443.649 de lei,cât şi bugetului de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor în valoarede 15.232.210 de lei.

Conciu şi Jernoiu sunt acuzaţi în legătură cu semnarea actului adiţionaldin 20 februarie 2007, iar Ştefan Mladin va fi judecat în legătură cu semnareaactului adiţional din 14 mai 2007.

CN "Aeroporturi Bucureşti" şi Ministerul Transporturilor şiInfrastructurii au comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asuprabunurilor imobile identificate în proprietatea Lilianei Pop, lui Emil Jernoiuşi Monica Tuşer Conciu, raportat la valoarea pagubeireţinute faţă de aceştia în cauză.

Paul Fulger, Dorian Vlăsceanu şi Ştefan Mladin nu au fost identificaţi cadeţinând imobile în România conform evidenţei de carte funciară analizată.

Dosarul a fost trimis instanţei Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Florin Paul Fulger a mai fost trimis în judecată, încalitate de director tehnic, în legătură cu un prejudiciu de peste patrumilioane euro în dauna Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Bucureşti- Băneasa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...