2017-01-17 21:25

DEZVALUIRI


Şase poliţişti de frontieră de la Caraş-Severin, reţinuţi pentru contrabandă şi luare de mită

 |  19:06
Şase poliţişti de frontieră de la Caraş-Severin, reţinuţi pentru contrabandă şi luare de mită

Şase poliţişti de frontieră de laOraviţa şi Naidăş, dar şi alte trei persoane, au fost ridicaţi de procurori, înurma mai multor percheziţii făcute ieri-dimineaţă la locuinţele acestora, fiindsuspectaţi de contrabandă cu ţigări. Anchetatorii îi filau de mai mult timp peaceşti indivizi, iar acţiunea de ieri vine în completarea celor demarate la sfârşitullunii ianuarie.

Importante forţe de ordine au descins,ieri-dimineaţă, la locuinţele unor poliţişti de frontieră de la Oraviţa şiNaidăş. De asemenea, au fost percheziţionate şi domiciliile unor traficanţi deţigări. Anchetatorii au declarat că poliţiştii de frontieră şi contrabandiştiierau monitorizaţi de mai multe luni. Potrivit acestora, poliţiştii îi lăsau pecontrabandişti să introducă ţigările în ţară pe fâşia verde. Cei incriminaţisunt acuzaţi de sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat încontrabanda cu ţigări şi luare de mită. Cercetările au fost efectuate cusprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul SCCO Caraş-Severin, iar suportulinformativ a fost asigurat de către SRI.

Potrivit unui comunicat de presă emisde procurori, Constantin Marcel Tiucă, Aurelian Alin Munteanu, Sorin SavuBrebu, Graţian Ciocănel, Nicolae Ion Ciublea şi Alexandru Creţa, poliţişti defrontieră în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin,au facilitat unor contrabandişti introducerea ilegală în România a unorcantităţi însemnate de ţigări, fără plata taxelor vamale. Ţigările erau trecutepeste graniţa cu Serbia, iar în schimbul ajutorului acordat, poliţiştii auprimit sume de bani cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro.

În urma descinderilor din 7 februariela Punctele de Trecere a Frontierei de la Moraviţa şi Naidăş, cât şi la SectoarelePoliţiei de Frontieră Oraviţa, Deta şi Cruceni au fost reţinuţi pentruinterogatorii 94 de poliţişti de frontieră şi 46 de vameşi. Pentru transportulacestora la Bucureşti, anchetatorii au solicitat sprijinul Unităţii Speciale deAviaţie a MAI, care a pus la dispoziţie două elicoptere.

În total, în faţa procurorilor au fostaduse 140 de persoane. Împărţiţi pe Inspectoratele de Poliţie de Frontieră, 36de cadre sunt de la IJPF Caraş-Severin, iar 58 de la IJPF Timişoara. Printrecei arestaţi la începutul lunii februarie se află şi şeful PCTF Naidăş, ValentinIonică Bărăgan, fost angajat al Direcţiei Generale Anticorupţie – BiroulTimişoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image